Kdo od prejšnjemu županu lojalnih bo odletel? To nas zanima. Ker bi radi zvedeli, kdo je odgovoren za posle, ki so posameznikom prinesli malo ali veliko bogastvo. Kdo je bil tako zvest, da so šli ti posli legalno skozi. In smo /razen Trme, tu nismo pa nič samokritični/ debelo gledali, kako nas molzejo skozi razna svetovanja in podjetja ipd. Direktorica občinske uprave Senja Vraber je na potezi. In prosim: šoferja Mirka obdržite, njemu vsak sedež paše - da se le prilega določenemu delu telesa!

Za vmesni čas pa nam župan Boštjan ponuja pisarno našega zadovoljstva. Kar je lep poskus "ljudskega župana", ki hoče, da ljudje pridejo na občino nezadovoljni, odidejo pa zadovoljni. In je tu kranjska nova pravljica o oblasti, ki izpolnjuje želje. Mi bomo prvi tam. Nezadovoljni, ker ni nove tribune - pa potem bo? Ali tržnica? Ali postaja? Ali telovadnica?

Jokanje na občini je žal v teh časih pogosto, ker ljudje še verjamemo, da je mogoče osebne stiske rešiti na tak način. Dejansko pa so pisarne zadovoljstva bile razporejene od Sela pri Žirovnici do Trstenika, Mavči, hrvaške obale. Od tam si odšel res zadovoljen, cekini so leteli na vse strani in zadovoljstvo je bilo "ciljno doseženo". Zato bomo zelo zadovoljni, če bo nova mestna oblast sprejela jasno in odgovorno stališče do poslov in ljudi, ki so nas naredili tako nezadovoljne, da smo izvolili novo koalicijo.

Biti všečen je domena vsake oblasti. Biti všečen do bolečine = primer najdete v Ljubljani v uradu predsednika države. Biti zadovoljen? Kot občan? Težka naloga kjer pisarna šteje, a ne dovolj. Mi bomo zadovoljni šele, ko bo na Slovenskem trgu 1 vsaka pisarna namenjena zadovoljstvu občanov. Pa ne tistih, ki preko svojih firm plenijo proračun ampak tistih, ki proračun polnimo.