Kranj išče uradnika, ki bo delal za zadovoljstvo občanov. Novo delovno mesto izredno pomembnega človeka, ki bo vsak dan in vsako minuto dajal ustrezen vtis o občini in njeni oblasti. Kako? Tako, da bo vedno na voljo občanom in oblasti, da bo povezal oboje in....Nemogoče? Bomo videli.

Med tem bomo dojeli, kako zna zarezati nova oblast v mestno upravo. Kjer sedi Mitja Herak (čeprav gre na bolniško) kot uradnik z največ masla na glavi. Obtožba brez osnove? Ne, bil je najbolj odgovoren in zoper njega se berejo anonimke kot opolzki romani. Toda anonimne pljuvalnice so eno, dejstva pa drugo: Mohorjev izvrševalec zamisli ima na grbi marsikaj kar je prešnja oblast počela.

Zdaj je čas, da se nad svojim delom zamislijo tisti, ki so dobivali (domnevamo, a utemeljeno) zahteve ob katerih gredo davkoplačevalcem lasje pokonci: kako ta in ta razpis urediti in speljati, da bo ja vse v redu. Kako bo ta in ta posel dobil ta in ta...pa saj poznamo vse skupaj. Odgovornost je na vrsti tudi za mestne uradnike in to od zgoraj navzdol.

Tragično bo, če bi vse zalomilo na občinskem šoferju. Ki je nekoč izgubil spomin o vožnjah na Selo pri Žirovnici kar je človeško. Služimo prav vsi svojim gospodarjem, kajne? In zato lahko samo zapišemo ugotovitev, ki je preverjena: menjave bodo temeljite. Kako = ogledalo nove direktorice. Ki bo morala z vsemi, ki so in bodo - delati. Trdo delati, da bomo verjeli, da je na občini nov veter.

Uradnik za naše zadovoljstvo? Novo delovno mesto. Pomembno. Odgovorno. Edino tako v Sloveniji. Novost za Kranjčanke in Kranjčane. Prav: ampak 126 tistih, ki danes delajo na občini ne zmore kaj prida kandidatov za tako delovno mesto. Celo nobenega, trdijo odgovorni. Žalostna slika dediščine stanovalca Sela pri Žirovnici. Finančno pustošenje in kadrovska revščine = najboljši opis Kranja danes.