Gospod Mitja Herak je po izobrazbi policist in pravnik. Zato je sedel v nadzornem odboru podjetja kjer je direktor "pod mizo" kreditiral osebne potrebe šefice nadzornikov! Gospoda Heraka je tja poslal župan Mohor Bogataj oziroma smo ga poslali vsi: da skrbi za zakonito delovanje BSC in za naš denar, ker vsako leto pomagamo pri plačah za istega direktorja in iste uslužbence, ki so si zdaj skočili v lase. Gospod Mitja Herak je izvedel slepilni manever in pred drugim krogom volitev "kuvertiral" odstop z mesta direktorja uprave in se spremenil v pohlevnega uradnika, spotoma pa je še v.d. direktorja zavoda za turizem, ki počasi postaja nov poligon za kranjske intrige.

Policistova dediščna je osupljiva. Kot je bila osupljiva pogodba o delu za občino z še enim bivšim policistom, ki je za Kranj urejal dokuumente tudi za evropske projekte. In to takrat, ko je ostal brez službe in je na pomoč priskočil....Ko smo to javno razkrinkali, ni dobil nobenega posla več. In zdaj prihaja na dan, kdo je komu kaj doma gradil in kje je potem posle dobil in....

Imenovanja v nadzorne odbore in svete zavodov so stvar trenutne politike. Posledice teh imenovanj pa tepejo občane po žepih. Ker nam oblast neprestano ponuja floskulo, da ni denarja. Ne, dovolj ga je. Samo za kaj ga porabimo, je pomembno. In kdo bedi nad tem, da se z javnim denarjem dela kot svinja z mehom. Bivši policist je dokaz "budnosti" in "nadzora"! Pomislite: ko je vse prišlo na dan, je bil pa prvi za to, da se stvari uredijo. Kot tisti gasilec, ki je požigal, da so potem lahko gasili!

Izpoved s Slovenskega trga: ko je Mohor pripeljal Heraka, je slednji s trdimi prijemi in besedami v jok znal spraviti tudi res izkušene mestne uradnice. Ker je bilo v slogu "marš po kotih"! Zdaj bomo jokali mi, ker še vedno plačujemo Heraka in podobne. Ker ni problem policist s kravato, problem je sistem in naš Kranj kot neverjeten poligon izživljanja za naš denar in na naš račun.