Bomo davkoplačevalci dol požrli, kako zapravlja naša oblast denar? Kako smo za pravljice za naše otroke plačali vsoto, ki je spoštovanja vredna - a so "igralci" v tej zgodbi znani in preizkušeni partnerji, ki se med seboj poznajo in so nam lepo prodali nekaj, kar bi morali zasnovati v zavodu, ki nas letno stane milijon evrov. In ima zaposlene zato, da najemajo druge in kupujejo ideje drugih? In imajo direktorja, ki ni direktor in imajo razpise, ki niso razpisi in imajo....

Pa to je samo primer, kaj počnemo z našim denarjem. In zlata jama je domala povsod kjer se deli občinski denar. Kjer je odprta pipa skupnega, našega. No, zdaj bo pa čas, da mestna oblast predstavi posle, ki jih jemlje za "predvolilne" in stanejo - na primer - 300 000 evrov. In da kdo udari po mizi, ko se zapravlja za projekte, ki so vsekakor rešili Kranj pred tem, da ni še bolj mrtev in so samo ogledalo stanja, ki se mu reče: zmeda. In potem se ne čudimo več, če na naš naslov dobesedno romajo pisma o tem, kdo iz istega zavoda hodi z (bivšim) županom na dopust in ima vpliv na občini in ...Tragično in žalostno. Mitja Herak je v.d. od jeseni, odgovoren je tudi za vse te "posle" in dogodke. Se mu je že kaj zgodilo? Ne, prejema plačo v.d. in je na bolniški. Pa ni on noben sovražnik ali kaj podobnega: je proizvod bivše oblasti, sedanja pa je na potezi.

Dokler nam bodo Ges kl (brez zaposlenega) in podobni pulili denar iz žepov "legalno in po predpisih", bomo brez denarja. In brez tribune na stadionu. In brez tržnice. In postaje. In še česa. Pa ima kdo v tej občini moč in sposobnost, da temu naredi konec? Pravljice smo drago plačali, a podjetnikom ni česa očitati: oni so samo izkoristili gnilobo naše oblasti, naših javnih zavodov.

Koalicija je podpisala kodeks. Naj se še ravna po njem.