Recimo: ste občinski uradnik in pride šef in reče, da sta direktor in župan odločila, da bo tale razpis takole potekal in bo treba zdaj vse urediti, da bo cilj tak in tak. Ne boste? Potem pa: adijo služba! Ja, oblike prisile za ukoreninjanje kraje javnega denarja in korupcije se ne smejo nikdar lomiti na plečih tistih, ki so le uradniki v pravem smislu besede.

Kje so kreatorji, ideologi, mojstri teh iger? Poglejmo podrobno "mohanglersko dediščino": bivši politični zaupnik in odvetnik s pogodbo nas je stal 900 000. Šef stranke in lokalni veljak je vreden preko 1 500 000. Zaupnik iz podporne stranke je postrgal preko 1 000 000. Zavoženi projekti so in nas še bodo stali 2, 3 4 000 000. Da ne bo pomote: ne pišemo, da je take vsote kdo dal v žep. To so vsote, ki se lepijo na vladavino in vladajoče župana s Sela pri Žirovnici. Podjetij, ki jim je promet v njegovem času dobesedno letel v nebo pa je vsaj za še 2, 3 000 000. In vse to so skozi predpise in razpise, natečaje in podobne igre za male otroke speljali uradniki. Eni zgolj kot orodja, drugi kot kreatorji....ideologovi pomočniki....koristni partnerji. Je komu kaj ostalo v žepu? Ne namigujemo, ne obsojamo, sprašujemo!?

Zdaj se je zgodilo kar je bilo nujno. Uradniška oblast na Slovenskem trgu se menja, nezamenljivi in še včeraj nedotakljivi ne bodo več šefi. In prav je tako. Naj se nova oblast pod svoja ravnanja podpiše. Naj bo jasno, kdo odloča. Kajti zdaj dajemo pod drobnogled Trilarjevo uradniško smetano s Senjo na čelu. Zdaj so oni na prepihu. Mohlanglerjeva uradniška elita nas je stala toliko, kot bi nas stala nova tribuna v športnem centru. Zagotovo. Dokazano. Preverjeno. Izvajali so politiko, ki je bila za Kranj škodljiva. A še ni konec: čakamo na rezultate revizij in upamo, da bo vse to vsaj malo našo oblast spremenilo. Da bo res naša in ne le "naša".

Senja upravo menja. Prav. Ampak: ali bodo sposobni zamenjati način dela, vsebino dela. Trma bo spremljala rezultate. Za nas, za vas, zame, zate, zanj - za Kranj.