Končno se je treba veseliti. Luči imamo na skakalnici in (verjeli ali ne) po desetih letih bodo skakalci lahko trenirali tudi - pozimi, popoldne, zvečer. Bravo! Kranj ima statistično ogromno športnih površin in - kameno dobo pri športnih objektih. Zato, ker smo se jih vedno lotevali po svoje. Ko so nekoč vaterpolski šefi zrihtali evropsko prvenstvo v Kranju, smo dobili najboljši vaterpolo letni bazen in še kopališče zraven. Za dva mala bazena za učenje plavanja je zmanjkalo denarja. Do danes. Torej smo lepo in dobro kopališče izsilili skozi prireditev? Nedvomno. In nekoč smo zgradili olimpijski bazen - potem pa so šle primerne prireditve v kratke bazene in v Kranju nismo nikdar gostili niti ene same evropsko odmevne plavalne prireditve. Plavanje pa je šlo v - Radovljico.

Kranjski športni stadion je s pokrito tribuno dokaz, kakšne oblasti smo imeli. Velenje, Murska Sobota, Zagorje, Ivančna Gorica, Lendava in Nova gorica Ajdovščina so v tem času zgradili svojemu okolju primerne objekte. Kranj? Primerljiv s Koprom? Ne se hecat: tam je župan zgradil mali lepi stadion, ki je res pravi cukrček. V Kranju nismo mogli postaviti luči za nekaj sto jurjev = enako kot nas je stal županov odvetnik zadnja leta. Floskula, da ni denarja je pač izgovor za rajo, veljaki pa med tem odločajo, kam z milijoni....Zgodba o pokriti tribuni je ena največjih sramot. In dvorana? Kakršna koli že kjerkoli že....? Ne, kar na Planino v staro malo večjo telovadnico. Kaj pa Koper, Celje in še drugi? Oni so imeli in znali in zgradili in imajo.

Luči na skakalnici je treba pozdraviti. Ker jih nihče ne bo odnesel domov. Ker so ostale Kranju (in SZS, ki upravlja s skakalnico) in športnikom. Razvojni pogled Kranja na tem področju naprej je - zatemnjen. Zopet ni denarja za telovadnico v Stražišču, športni center ipd. Preprosto smo se odločili, da bomo ostali provinca. Dosedanji župani so na tem področju seveda razvojno vplivali tudi na šport: iz Kranja zbeži vsakdo, ki kaj zmore - in redki se vrnejo pomagat. Ne prvič: Kranj potrebuje športni sklad podjetništva, politike, športa, če hočemo še kdaj imeti brata Petrič v plavanju, Miliča v košarki in tako naprej. Ja, šport potrebuje pogoje. In športniki tudi. Naj bo luč!