Navedite enega politika iz Kranja, ki ga cenite, priporočate, spoštujete (Alenka je izvzeta...)? Navedite enega gospodarstvenika, ki je za vas smerokaz poti iz krize? Navedite enega javnega delavca, poznano osebnost, ki je za vas ugledna, spoštovanja vredna? Če vam ne gre na hitro, vam pomagamo: naj gre v vseh primerih za mladega, obetavnega človeka!?

Potem so vam zagate v Kranju jasne. Potem razumete, kje smo. Kdo smo, kaj smo in s kom smo. Namreč: razvojna agencija, zavod za turizem, občinski uradniki, muzej in tako naprej, da o gasilcih ne pišemo, so vprašanja, ljudje pa odgovor. Komunala? Že jutri enak problem, morda. In še kdo in še kje. Vrtimo se v istem krogu, preštevamo iste kadre. In potem se nam zgodi, da je šef uspešnega zavoda za šport najbolj primeren za v.d. zavoda za turizem do imenovanja novega z razpisom!? Ja, logično: za strategijo turizma smo plačali lepe evre, a nam ni ponudila človeka, ki bo to uresničil. Prej policist, pravnik in zdaj šef za šport pa samo dokazujeta kadrovsko sušo.

Staro pravilo je, da se Kranjčani uveljavljajo v Ljubljani. Jelko Kacin nekoč, Karel Erjavec kasneje, Alenka Bratušek v zadnjem času = politika. Naš Matjaž Rakovec je bil šef zavarovalnice Triglav, kajne? A to ne spremeni dejstva, da Kranju manjka mladih, sposobnih, drugačnih, prodornih ljudi, ki bodo dobili priložnosti, da nekaj naredijo. Mestna uprava se je pomladila, spremenila - to ni jamstvo za boljše delo, a je pot. Razporeditev starih moči, vplivov, interesov malo peša, ker je vrh oblasti nov. Je tudi drugačen? Bomo videli, kako kadrovska suša dolgoletnega bega iz Kranja vpliva na nabore kadrov, ki so pomembni.

Mimogrede: za častno razsodišče, ki naj presoja politike, je malo ali nič predlogov. Ker ni Kranjčank in Kranjčanov, ki bi to zmogli ali - hoteli? Ali pa smo dolga leta delali tako, da se v vse to nihče niti mešati noče? Kranj bo šel naprej, če bomo imeli ljudi.