Ste vedeli, da so pred leti v Komunali zaposlili vsaj dve bližnji sorodnici (soprogi) dveh županov, ki sta vodila občini - lastnici Komunale? Ste vedeli, da je tam pometal kranjski nadžupan z odvetniškim nazivom? Vam je znano, da je pet mestnih, lokalnih politikov iz dveh strank dobilo tam službe na javnih razpisih? Ste seznanjeni, koliko nas stane dogovor bivšega župana s krajani Drulovke in Orehka?

Na primer: stane nas okoli 800 000 evrov. Ker v Zarici po tem izsiljenem dogovoru ni več pretovora smeti, je odvoz dražji. Koliko, bo kmalu znano. Neuradno: okoli osemsto jurjev. In zakaj vrli šefi političnega javnega podjetja v letu dni niso našli novega prostora za pretovor? Pojma nimamo, vemo pa za njihovo rešitev: podražitev. Kot vedno. Ker so dobro poslovali (sami pa so vedno za javnost v stiski in krizi), imajo na računih milijone evrov. Za kaj? Za težke čase in krizo. Ki je za njih ni. In za lastnike (občine od Kranja do Cerkel in Jezerskega) tudi ne: mirno gledajo nove in nove zgodbe o javnem podjetju, ki je postalo "politični azil" sposobnih kadrov, ki za šalo zmagajo na vsakem razpisu za dobre službe. Jasno: nepristransko, pošteno in ...

Komunala je torej ogledalo dela. Slišimo, da naj za nazaj ne bi "pogrevali stvari". Zanimivo: torej pristajamo na logiko, da je vse v redu. Zato izguba? Zato lastniki zahtevajo zdaj konkretne rešitve za odvoz smeti. Halooooo? Danes? Zdaj? Po letu izgubljenega časa? Koliko to stane, gospodje iz Komunale in z občine? Kdo to plača.

No, olimpijada komunalcev je. Tudi letos. Športnemu društvu mariborskega vodovoda je Komunala Kranj plačala okoli 1700 evrov. Za kaj že? Verjetno za kotizacijo na komunalni smučariji. Me zanima, če fantje, ki vsak dan prehodijo in odtečejo pravo komunalno olimpijado z mojimi smetnjaki, tudi smučajo tam na Štajerskem? Kajti zanje je bila za Novo leto preveč tudi klobasa. Naj torej živi zdrav duh v zdravem telesu naših komunalcev....Plačamo mi. Kako je že rekla gostilničarka v Cvetju jeseni: "Kjer so pravi ljudje, gre vse prav....!!"