Mene ne zanimajo paragrafi. Mene zanima, da je ulica asfaltirana, da so odpadki odpeljani, da so položnice čim nižje, da imamo urejene vrtce in še kaj. Mene ne zanimajo koalicije, računice in trgovine, mene zanima, ali moj denar porabijo koristno. In nič nimam s kupčkanjem s službicami in vsem ostalim: rad imam, da oblast uredi rekreativne površine, parke, igrala za otroke. Hočem urejeno mesto in živahno naj bo, ker oblast k temu pomaga.

Mene ne zanima, kam moje smeti vozijo. Cena me pa še kako zanima, ker sem solastnik Komunale. Tiste, ki lokalnim politikom lepo daje kruh, mi pa pišemo prošnje za razpise kjer vedno zmagajo - njihovi. Oprostite : najboljši. Zato ne bom plačal nobenega odvoza s katerim bi preplačal nesposobnost tistih, ki so sedeli v mestnem svetu oziroma na oblasti in se pustili še zaposliti v Komunali.

Mene ne zanima, kako bodo to storili. Meni je jasno, da se to da storiti: lahko imamo urejeno, strokovno javno podjetje. Po čem to vem? Ker vidim njihove delavce, kako garajo z mojimi smetnjaki, pometajo pločnike, plužijo ceste. Njim pa verjamem: težko bi delali več in bolje, čeprav se vedno da. Ampak: dvomim, da ti ljudje vedo, da šefi najemajo odvetnike in pravnike in plačujejo tisoče evrov, za njih pa je vsakega centa škoda.

Mene zanima, kaj bo storila oblast. Ker je izvoljena, da ukrepa. Takoj in zdaj. Naj se pri odpadkih vidi, ali zmorejo. Hudiča, najlaže je položnice pisat in cifre gor metat. Mi pa naj plačamo, ker oni ne zmorejo svoje firme voditi ustrezno. Če je z oblastjo kaj narobe, naj pa odstopijo - saj jih je politika imenovala, če se prav spomnim.

Toliko o smeteh in ljudeh.

Občan Kranja in plačnik položnic Komunale