Prinašalec novega časa, nosilec nove oblasti, znanilec sprememb, zagovornik kodeksa o ravnanju funkcionarjev je župan Kranja Boštjan Trilar, predsednik stranke Več za Kranj. Ta isti funkcionar, ki zagovarja vrednote, ki jih prejšnja oblast ni imela, vse ve o tem, kaj je njegov podžupan. Namreč: da je podjetnik in solastnik podjetja, ki veselo posluje z občino in bi to počel še naprej, če ne bi bil na vse opozorjen /tudi od Trme/. Pogovoril se je s svojim podžupanom in sklenila sta - ali sedite? - da "podžupan proda svoj delež v podjetju" /Dnevnik/!???????!!!!! To je za župana edina sankcija podžupanu, ker "je šlo za bolj administrativno napako", ker "ni vedel, da je podžupan solastnik", ker....

Klofutar je klofuto prilepil vsem nam. Ne s pozabljivostjo, ki je lahko človeška. Ne z uspešmim izplenom lastništva v podjetju, ki je mimogrede eno najbolj uspešnih na področju študentskega in dijaškega dela in ponudbe delovne sile. In eno največjih te vrste v Sloveniji. Ki je leta 2012 po uradnih poročilih od preko 9 000 000 prihodkov, 5 000 000 prometa imelo z državnimi podjetji ipd. in je v 11 letih samo od Zavoda za turizem Kranj prejelo 500 000 evrov, od Kranja v celoti 1 500 000 evrov. Klofutarjeva klofuta, da pozabi na lastništvo v agenciji, ki pošilja na občino račune, je najbolj boleča za župana Boštjana. Ki pa jo prenese mirno, krščansko nastavi še eno lice: podžupan naj zdaj delež proda in bo vse v redu, šlo je za nepomembno napako, spodrsljaj....?!?

Gospodje in gospe: Jani Černe (SD), Andrej Šušteršič (SMC), Andrejka Majhen (Desus), Marjan Bajt (NSi), Igor Velov (Lista za razvoj Kranj), čakamo. Župan najbolj transparentne oblasti je početje župana že kaznoval!? Se s tem strinjate? Ste res za tako obliko kodeksa za kranjsko oblast? Ste res za tak odnos do napak političnih funkcionarjev. Kajti napako je Jakob Klofutar priznal javno: pozabil je nekaj narediti, kar bi sum korupcije ipd. odvrnilo ali vsaj omililo.

Vprašamo samo eno: kaj bi bilo, če ne bi bilo javnega vprašanja o vlogah podžupana v poslih, politiki? Eden od članov koalicije je neuradno dejal, da se volilna kampanja ne bo plačevala s posli za izbrane. Ampak: to je neuradno. Čakamo na uradno stališče tistih, ki so napovedali novo oblast in nova načela. Javni odgovor župana Boštjana Trilarja je namreč ena najbolj klavrnih in žalostnih in obsojanja vrednih obramb "našega človeka". Oziroma: to je torej postavljeni standard klofutanja javnosti, ki plačuje župana, podžupana? Ne hvala.