Maske so padle: poštenje ima ceno, kodeks ima ceno, nova oblast ima ceno. Jakob Klofutar je pač pozabil kar je pozabil. Župan Boštjan Trilar to ocenjuje za manjšo napako in zdaj naj bi Jakob prodal delež v Mservisu/Vodu/Centru mladih. Ne bo odstopil, župan odstopa ne zahteva. Od tu naprej pa je vse mogoče. Dejansko pa je nemogoče verjeti obema+kodeksu+koaliciji+obljubam. Kajti razkorak je povsem preprost in jasen: ocena ravnanja oblasti je prepuščena isti oblasti. In ponavljamo: Branko Grims /SDS/ je imel glede tega torej prav. Vsaj polovično: napovedal je, kako bo s kodeksom za oblast. Za ostale - bomo še videli.

Gregor Golobič je nekoč svoj delež v Ultri pozabil navesti. Spodrsljaj? Nesporno. Kako je ravnal (prej ali slej, prisiljeno ali ne)? Odšel je. Klofutar = Golobič? Ne, je pa pozabljiv. In zdaj krivca za svojo napako vidi v tistih, ki so to odkrili. Ker je on pač na tapeti. Ker je podžupan, ki ga krivci za to, da je na tapeti, plačujemo. In župana tudi. Golob(ič) je odletel, Klofuta(r) pa ostaja.

Ponavljamo staro resnico: vsi smo grešniki. Ne pred bogom, pred sabo (in družbo, državo, zakoni ipd.). Jakob Klofutar zato ni merjen z eno napako: verjetno je veliko storil za stranko, župana in je nasploh znan kot strpen človek in umirjen mestni politik. Zdaj ima priložnost, da to preseže. Ali pa je funkcija tista, ki mu tega ne dovoljuje? Je potem ujetnik koristi, ki jih funkcija prinaša z županom vred? Ja, potem je pozabljivost in cena poštenja na dlani.

Boštjan Trilar še vedno misli, da prodaja avtomobile. Kjer je 800 evrov pač malo, avto pa ima dobro opremo in ...Pozablja, da je politik kjer (po njegovi zaslugi) velja poštenje 1 cent ali pa ima neskončno ceno. Ali pa cene nima. Trgovati s poštenjem po načelu prodaje avtomobilov pa prinaša "neverjetne popuste v akciji". In s temi popusti naj bi vladala z Jakobom naprej? Nam povedala, da smo kupili občinski avto s popustom,ki se mu reče (zdaj) 800 evrov, jutri pa....Odvisno od akcije, prodaja je stalnica.

Ne, takega avta Trma ne bo vozila. Pa četudi se vozimo v fičku ali hodimo peš.