Največji borec za poštenje, vrednote ipd., poslanec Branko Grims, je imel štiri leta nenavadno lastnost: v parlamentu in medijem je rad grmel o tem, kaj počenja druga ("koumanjzarska", jasno) stran, potem se je pa odpeljal v naročje Mohorja Bogataja in njegove koalicije in - molčal. Še več: na tihem je istega župana skušal ponovno ustoličiti in na volitvah pogorel on in SDS in Mohor. Pa ne samo on in njegovi: manj svetnikov je dobila "mesna stranka" Jožeta Lombarja, pri SLS so sami zamenjali spornega svetnika Lojzeta Ješeta, SD je bila kaznovana najbolj z manj svetniki in notranjim čiščenjem pristašev Mohorja Bogataja in še bi lahko naštevali. A bila je to močna koalicija, ki je ščitila astronomske prejemke županovih svetovalcev in posle s podjetji, ki so bila pač najboljša po mnogočem...

Nastopila je nova koalicija in zgodila se je podžupanova pozabljivost. V njej so z ničelno toleranco do takih početij SMC, prenovljena SD, vedno korektna NSi in večni sopotnik oblasti Desus, če naštejemo le najbolj pomembne in številčne. In zdaj jih čaka odločitev, ali se igrajo Branka Grimsa in njegove, ali ne. Koalicija je dovolj močna, da odloči kar hoče in ubrani pozabljivega podžupana ter seveda volivcem in občanom da jasno sporočilo.

Koalicija je lahko tudi kolobocija, če v njej vsakdo ima svojo računico. Ni pametna misel, smo jo v Kranju in v Sloveniji doživeli in preživeli in doživljamo in jo bomo še. Bistvo pa je povsem na dlani: njeno ravnanje bo zelo jasno navodilo. Kajti če lahko podžupan, zakaj ne bi smel tudi kdo drug? Če nekdo pozabi, zakaj bi drugi imeli dober spomin?

Kaj nam pišejo ljudje na Trmo? Da so vsi enaki. Žal: po slabem. No, mi bomo počakali jasno in odločno potrditev, da so res. Samo v čem....to še čakamo.