Nesporna šefica pravnikov in podobnih strokovnjakov je z občine morala oditi, da se še kadilo ni za njo. V petek jo je župan poklical na odgovor, podpisala je sporazumno prekinitev delovnega razmerja... opala: edina, ki je od bivših šefov izgubila službo!? Kruh!? Ni prijetno, je sporazumno!? To je seveda igra za javnost, stvarnost je jasna: nihče ne odhaja sporazumno na cesto, če je bil pred manj kot mesecem dni na kadrovskem situ potrjen za šefa. In še: če odhaja, odhaja sporazumno odstopljen. In ni skrivnost, da so uradniškega preživetja vajeno šefico odnesli tudi koalicijski politični partnerji, ki so prenovo oblasti povezovali z odhodom. Mimogrede: nesporni vladar prejšnje oblasti je še na bolniški, zanj pripravljajo ustrezno rešitev....karkorkoli se že to vzame: kdo bo koga rešen, bomo videli.

Je potem čudno, če mi opozarjamo na to, da je treba malo pogledati na račune Ges kl in podobnih podjetij in na njihove posle? In da je potrebno revizije zavodov opraviti, da je potrebno revizije poslov opraviti in oditi "očiščen" naprej. Pravniški hokus pokusi na občini so norost posebne vrste: ob armadi pravnikov je občina zmetala drugim pol milijona evrov v šritih letih Mohorja B.!? In ob tem izgubljala spore, ki z obračuni šele pridejo na vrsto. In gospa šefica pravnikov še ni dala na svetlo novega seznama tistih, ki občini dolgujejo lepe denarje....pa je bilo to svetniško vprašanje. Kajti: če nam nek oglaševalec s plakati dolguje pod izvršbo desetine tisočev in ga druge občine preganjajo na sodiščih, zakaj ga Kranj ne? (to je samo primer) In potem ni centa za otroke ali starostnike ali športnike ali kulturnike - je pa za odvetnike vseh vrst in sort in tarif.

Pometanje za prejšnjo plenilsko posadko bo prej ali slej izpostavilo konkretne ljudi. Konkretne posle. Konkretne vsote. Si predstavljate, da občina odškodninsko začne preganjati župana, ki nam je samo z dimnikarji povzročil 1 000 000 škode!? Ker je sam sprejel nezakonito odločitev! To bi pa ozdravilo mnoge, ki trošijo naš denar, kajne. Zato je izgon iz občinskega raja treba vzeti kot posledico, ne kot rešitev problemov na Slovenskem trgu 1.