Včeraj predsednica vlade in skoraj evropska komisarka, danes preiskovanka s policijo v spalnici? Zdi se, da gledamo nek resničnostni šou, ta abotni ameriški uvoz bedastih zamisli s še bolj bedastimi izvedbami je za komercialne televizije dejansko rešitev za gledanost - kot je bila tudi Alenkina predstava, ki jo je začinila še njena politična stranka in seveda nogometni predsednik in odvetnik Sandi iz Grosupljega. Bil je to tudi javni padec naše Kranjčanke, ki sicer s Kranjem ni nikdar imela ravno veliko - oziroma ima tudik zdaj malo ali nič. Če jo ljudje vidijo v trgovini ali med hojo na Šmarjetno, to še ne pomeni, da ima v Kranju pravočasno poslansko pisarno - pa bi jo morala imeti, na primer.

A zgodba o meteorskem vzponu AB ima tudi zgodovino. Kranjska je povezana z njenim kadrovanjem pri Zoranu Jankoviću. Terenska tipanja so kazala jasno sliko: eni so bili za, še več pa jih je ljubljanskemu županu AB odsvetovalo, ker je do takrat vedno znala poskrbeti zase v vsaki stranki in vedno prestopila tja kjer je bila korist, kariera, položaj. Pa je Zoran vzel Alenko in se dolgoročno močno opekel. Da o tem, kako je hotela svojega sodelavca nogometno-politično lustrirati prav po partijsko, ne ponavljamo. Dejstvo: skupaj s predsednikom NZS in njenim odvetnikom v sedanji zadevi sta skušala dobesedno obračunati z nekom, ki jima ni bil všeč. No, Alenki pri komisarskem stolčku in v nogometnem klubu ni uspelo. Zaradi slednjega jo zdaj obiskuje policija, zaradi športne lustracije v letu 2011 pa ji ni uspel prevrat tudi doma, v klubu kjer se kdo še zdaj sprašuje, kje je obljubljeni sponzorski prispevek velikega poslovneža in gradbinca....Pa pustimo preteklost, jo imamo vsi - lepo in manj lepo.

Ko je postala premierka, so ji v hišo na Prisojni poti metali jajca. Ko ni postala komisarka, jo obiskuje policija. Kratek čas je bila na prisojni strani slovenske politike, zdaj je v senci. Toda v Kranju moramo biti soočeni s tem, da take političarke nismo in ne bomo dolgo, dolgo imeli. Zdavnaj je sicer prerasla to našo sivino, a vprašanje za milijon je naslednje: kje bo pristala in kaj bo postala, ko bo ZaAB zopet na volilni preizkušnji!? Do takrat ostanejo resničnostne predstave z AB v glavni vlogi...