Koalicijo je ponosno sestavil, s kodeksom je igraje opravil, zdaj je marsikaj - zastavil in na tehtnico postavil. Župan Boštjan verjetno ne bo obtežil tehtnice kot branjevci na tržnici, da bi vlekla na eno stran, ker je naletel na ljudi, ki so vse, kar so rekli - vzeli resno. In to pomeni, da tehtnica ne bo nič visela vnaprej.

Preprosto povedano: odločitev strank koalicije lahko prinese samo dva izida. Prvi je, da še oni malo popravijo tehtnico in se delajo, da prodajajo na tržnici politične odgovornosti dobro robo po pošteni ceni. Ali pa županu Boštjanu povedo, da je tehtnica že umerjena in, da na njegovi strani ni dovolj prave robe, da bi utež ne prevagala na drugo stran. Torej: župan bo moral še kaj dodati, da bo tehtnica umerjena. Tragično pa je, če pri tem tehtnica pokaže, da je na eni strani velik del ali vsa politična koalicija in na drugi župan s še kom - sam. Potem pa je zgodba nove kranjske politične oblasti, njenih ciljev in aktivnosti končana. Vsaj v tej obliki in s temi ljudmi.

Do ponedeljka se bodo vsi preštevali, Trma pa lahko ob tem najavi še kakšen odtenek "rumene". Se najdejo namreč tudi taki, ki bi nas radi utišali, ponižali, izničili, uničili, diskreditirali ipd. Po načelu: zdaj pa ne pišejo lepo o nas na spletniku - pa mu dajmo rumeni pridih. Ne, mi smo včasih samo rdeči od sramu, kaj vse moramo zapisati. In dojeti. In sprejeti. Utišati pa so nas poskusili že mnogi, ni šlo. Ne zato, ker smo tako močni, kje pa. Ne zato, ker smo tako pametni, pošteni, objektivni.

Gre preprosto za to, da smo brani. Vsak dan bolj. Brez reklame. Brez ponujanja. Enostavno zato, ker na naši strani lahko preberete marsikaj kar v bolj uglednih, plačanih medijih ne morete. Ker mi nismo - plačani. Verjetmite: mi smo na sredini tehtnice in ne želimo obtežiti nobene strani. Se pa lahko le vprašamo, ali smo oktobra poslušali isto kot danes? In dodajamo: še bo pestro!