Ko se je razkrilo, da je podžupan (po lastnih kriterijih in priznanjih) pozabljiv, ko gre za obveznosti iz zakonodaje in v zvezi s KPK, smo dobili pojasnilo, da je "vse skupaj komaj omembne vredna napaka", ki jo bo podžupan zdaj uredil. Opomba: urejati jo je začel, ko je bil nanjo opozorjen. In ob tem smo slišali celo pojasnila, da je sloviti študentski servis kjer je podžupan solastnik, delal za mizerne zaslužke, zopet komaj (če sploh) omembe vredne. Kajti: načela in poštenje in doslednost in transparentnost in politična odgovornost sta (prosto po ministrici s 600 jurji dodatnih zaslužkov) pač merjeni v centih, evrih ...manj, ko je evrov, milejša je posledica.

Zdaj se je v raju nove oblasti pojavila Eva z napotnico. Dekletu nočemo delati krivice, ne presojamo njenega znanja, da nam študentka dejansko pomaga umestiti Kranj na socialna omrežja. In dobi plačilo, preden navadni občani posledico njenega dela dejansko vidimo - na socialnih omrežjih. Pa bi to še nekako dol požrli, če ne bi bilo v raju tudi - jabolka. V obliki napotnice, ki jo plačamo davkoplačevalci Kranja bivši sodelavki volilnega štaba župana Boštjana. Pa kaj: ali nima pravice do študentskega zaslužka tudi kdo, ki je prej z županom delal še kot zgolj z Boštjanom? Morda res, če bi bila naša Eva izbrana tako, da bi vsi skupaj zdaj lahko rekli: postopek je bil jasen, delo oddano transparentno, plačilo pošteno. A je bilo plačilo iz naših žepov prej, preden bo študentka dostavila poročilo, kaj je delala. Za koga? Za kabinet župana in občino. Ki nam tega nista mogla potrditi, ne zanikati. Ker nista osebi in pojasnil ne dajeta. Zanje je tu župan, ki je odgovoren za sleherno delo, ki ga kdo dobi in sleherno plačilo, ki ga kdo dobi. Tako pač je.

Odnos študentka: občina (=župan) je lepo opisan v kodeksu ravnanja funkcionarjev. V rubriki, česa se ne sme početi. Kajti naključij je podžupanovi in županovi zgodbi veliko. Lahko so se zgodila, a jih mi ne moremo ocenjevati. Mi lahko samo zapišemo, da politična odgovornost ni enaka "nadomestilu male,srednje, velike škode ali napake ali pozabljivosti ali prijaznosti do sodelavke". Odgovornost samo je ali pa je ni. Zato si za uvod v kruta spoznanja kranjske stvarnosti lahko naredimo primerjavo: prejšnji župan je vladal brez kodeksa, sedanji ga je uvedel. Prejšnji je imel koalicijo, ki ga je podpirala do konca in uživala slasti oblasti. Sedanji ima koalicijo ničelne tolerance, ki hoče biti drugačna in boljša od prejšnje.