Lahko si rečemo, da nas vse skupaj nič ne briga. Da oni tam počenjajo vse tako ali tako brez našega vpliva. Da je vse brez smisla. In tako naprej. Resnica je seveda drugačna: oni to počnejo prav zaradi tega, ker nas nič ne briga. Ker so varni in nedotakljivi. Kranjski pregled izginulega denarja po zaslugi oblasti je grozljiva slika našega odnosa.

Danes naj bi v nasprotje temu odgovorni ljudje odgovorno podpisali kodeks, ki naj bi v temelju zagtotovil drugačno oblast. A že ima popotnico ali napotnico, kakor hočete. Tako kodeks kot oblast imata prtljago, ki bi jo lahko odvrgla hitra in jasna odločitev. Kadrovska, jasno. Vsekakor pa je do nas žaljivo, da danes podpisujejo kodeks tisti avtorji, ki so vpleteni v vsaj sumljiva in sporna ravnanja - in to prej in očitno tudi zdaj. Gre torej za izkrivljanje slike, za popačeno sliko, za sliko, ki je nismo volili z novo oblastjo.

Pomlad naj bi vedno prinesla kaj novega. Uradno je do nje nekaj dni, dejansko naj bi se začela lani oktobra - vsaj v našem mestu. Toda ravnanja odgovornih so dokaz, da je Kranj še enkrat več soočen z oblastjo, ki celo lastnih načel ni sposobna jasno opredeliti, jih zagovarjati, stati za njimi. Zato je današnji dan za zgodovino zanimiv, ker je prelomnica in jutri naj bi vrh oblasti sprejel jasne odločitve. Pozno in prepozno ?

Je res ena funkcija vredna tega in ali je res treba ljudem pisati pojasnila, ki ne zdržijo logike prvega razreda osnovne šole? Podcenjevanje. To je temeljni odnos kranjskih oblasti do nas.Prejšnji župan se nam je smehljal in trošil za svoje politične ipd. prijatelje. Sedanji župan pa počasi obuva njegove čevlje!? Naslednji dnevi bodo prinesli jasno pozicijo vsakogar: kakšna je razlika med besedami in dejanji.

Trmi dežujejo pohvale, ker nismo tiho. Prav. In še: nismo na nikogaršnji strani, a nimamo nič proti, če kdo misli drugače. Mi smo že v pomladi.