Kaj zapisati v epilogu afere, ki to sploh ni? Da je podrla eno najbolj trdnih koalicij, ki bi mirno vladala Kranju? Da smo pri Trmi odhod podžupana napovedali že včeraj? Da so politiki še enkrat več našli krivce v medijih in novinarjih, ki napihujejo, natolcujejo, manipulirajo?

Pardon. Kdo je pri tem za kaj odgovoren? Po vrsti od oktobra: Jaka Klofutar je napravil napako, ki jo je priznal in jo potrdila KPK in župan. Boštjan Trilar ga je branil. Zakaj in kako, ni pomembno. Ko ga ni mogel ubraniti, je razpustil svojo oblast. Tisto oblast, ki - smo poslušali -dela zadobrobit Kranja in ne zase? Čigava je korist direktorstvo in lastništvo? Kranjska ali Klofutarjeva (pa četudi gre za častno direktorstvo in nekoristno lastništvo, da se razumemo)? Kaj imamo mi s tem, da vse to pač ni skladno s kodeksom, ki sta ga sprejela ista Jakob in Boštjan? Da se ne ujema z načeli, ki so tam zapisana in gre v isti koš še sporna napotnica za županovo znanko. Kdo je torej odgovoren? Kdo nosi odgovornost za razpad koalicije? Stranke, ki so napenjale mišice na ničelni toleranci ali tisti, ki jo je (nesporno) prekršil!? Ja, samo za to gre: sprejeti odgovornost za svoja dejanja.

Pojasnila politika Boštjana postajajo resen problem. Če javnosti spregovori o vzrokih za razpad koalicije, izpusti uvod in doda le zaključek. Kajti v Ljubljani skačejo od veselja tam na KPK, ko zvedo, da v Kranju župan napake odpravlja po tekočem traku in učinkovito. In res so obrobne, a so. In zdaj nas KPK hvali, ker delamo napake, da potem lahko dokažemo, kako smo dobri pri popravkih. Malo to diši po prenosu profila Boštjana za župana: ni se še zgodil, ker se morda sploh ne da. Ampak: mi smo to že plačali, ker sem pa tja plačamo prej, preden...Smešno.

Odgovornost do Kranja je za stranko Več za Kranj manj vredna od podžupanske funkcije. In ker kažejo mišice v koaliciji, razpustimo koalicijo! Problem je rešen kot pri KPK in kodeksu in napotnici: skoraj preden je nastal. Mi poudarjamo samo eno: podžupan bi bil še direktor podjetja in solstnik agencije, študentka bi še delala za naš blagor in vse bi bilo v redu, če....

Če ne bi odgovornost sprejela Trma. Zato iskanje krivca za vse to ni težko: ja, to smo mi. Ker se ne skrivamo za "pojasnili" in smo odgovorni. Za dobro in slabo.