Mučno je dojeti, da nas še v nogometu (in košarki) Šenčur premaga. Pa kaj bi tisti trapasti šport, Kranj se bo po besedah nove oblasti tako ali tako zavihtel zopet v sam vrh Slovenije. No, ja: smo edini, ki smo razpustili koalicijo na osnovi edinega takega kodeksa v Sloveniji in smo edini, ki smo zdaj brez stvarne oblasti. Se nam je posrečilo? Tako kot nogometašem, ki moraj v prvo ligo mimo Šenčurja - a jim ne gre po željah. Ker v takih primerih pridejo na dan grehi, ki jih ni mogoče skrivati v neskončnost. Gre za ljudi, za odgovorne ljudi, za pomembne ljudi in za odločanje.

Če postane mestni klub in klub s tradicijo gostilniška zadeva, če odločajo tisti, ki potem odločitve na igrišču in ob njem doživljajo kot klofute, ni izgovora. In če moraš iz Kranja gledat poslovno cono v Šenčur in na prvoligaško tekmo v košarki v Šenčur, je slika podobna.

V kratkem času bodo sprejete mnoge kadrovske odločitve, ki bodo "na igrišču" dale odgovore. Kdo bo šef zavoda za turizem in kulturo? Kdo bo vodil gasilce? Kdo bo novi podžupan oziroma koliko jih bo? Kakšna bo koalicija in kdo jo bo tvoril? Kdo bo vodil razvojno agencijo? Odgovori bodo usmerili Kranj. Res proti vrhu in mimo (pa brez slabšalne primerjave) Šenčurja, ali le do tja - debelo zijat in se čudit, da njim lahko uspeva?

Nogomet je v Evropi stvar prestiža, pri nas pa stvar posmeha. Najbolj razširjen šport na svetu v Sloveniji (in Kranju) odpravimo s kretnjo "da to ni za nas"! Kajti najlažje je zbežati in se prestrašiti soočenja z Evropo. Kjer župani hodijo na tekme tudi če ne marajo nogometa. Ker vedo, da je to znak, da čustiš z mestom. Mohor Bogataj ni bil nikoli na nobeni kranjski tekmi v nogometu, je bil pa na nogometni veselici. Tam se pa je pokazal. Tragika nove oblasti bo, če razloga za veselico še v nogometu ne bo. Kranjski avtogoli od politike do športa bodo težko pozabljeni - pa če nas pride nasmejat še več močvirniških štoserjev. Ker za njihove štose mastno plačamo!