Brezvladje po razpustitvi kranjske oblasti prinaša zanimivosti. Kot je reakcija KPK kjer je padel z glave svetniški sij bivšemu podžupanu in županu, ki sta kot izkušena politika za krivce šlamastike naredila bivše partnerje in novinarje. Ali novinarja, vseeno. Kajti KPK kar na svoji strani piše tisto, kar je znano: v Kranju s(m)o grešili in silno hitro popravljali napake. Res hitro? Vsekakor: potem, ko novinar(ji) razgrne(jo) problem, je treba reagirati in popraviti. Škoda je manjša, ni dvoma. A če ukradeš kolo in ga pripelješ nazaj, si vseeno tat - tudi tu ni dvoma. Pa pustimo likanje resnice s političnim pegleznom, dejstva so kruta in jasna. Kdor ne verjame, naj klikne stran KPK kjer jasno piše, kje je problem nastal in kdo ga je zakrivil...

Zdaj pa se nam dogaja resničnostni šov. Resničnost ni šov - ali pač v Kranju je? Štejejo glasove in se odločajo, kdo s kom, kako...pol leta po volitvah??? Je to tisto novo, drugače, da še svetnik Zoran naokrog skače in razmišlja o "koaliciji za in proti"? Pa je jasno, kdo jo bo sestavil - tisti, ki jo je odpravil! In tu se kmetija in bar in gostilna (s šefom) šele začne: v vmesnem času bo vsaka stranka in vsak svetnik legitimno svoj glas pogojeval s svojo /našo koristjo: damo glasove, če bo...kaj? Tribuna v športnem centru? Tržnica? Poslovna cona? Še kaj? Malo morgen, na tak način. Umetnost vladanja je tudi sposobnost zatiranja lastnega ega in v kranjski politiki je zdaj drugače: občina sem jaz, si mislijo mnogi.

Medtem smo vsaj začasno izgubili možnost, da imamo kranjsko direktorico BSC. Ker je župan še enkrat več veliko obljubljal, pisal sporočila, lobiral in na koncu prečrtal svoji Kranjčanki, ena je celo svetnica, županska kandidatka. Razpis bodo ponovili kar preprosto pomeni, da zdaj prijavljeni niso bili dobri. Janko Burgar je spet državni sekretar, ta zgodba je mimo. Barbara Gunčar in Lidija Bregar kranjske podpore nista bili vredni. Bil pa jo je prej vreden Mitja Herak, zvesti oproda viteza s Sela pri Žirovnici!? Čestitke!

Nekoč je bil v zgodovini vladar Ivan Brez zemlje. V Kranju vlada Boštjan Brez koalicije. Minilo je natančno 800 let (1215 nšt) odkar je moral Ivan podpisati listino po kateri je moral soditi po zakonih in ne kot bi sam želel. Politika je v Kranju podpisala zgodovinski kodeks. Kako vladajo?