Mojster mikrofona in šova in nastopa v javnosti se je malo lotil malega oboževalca Petra Prevca. In je pokazal "balkanski humor v slogu vojakov nekdanje JLA", ki so nas (takrat otroke) spraševali, će "ata še pri mami spi". Danes je leto 2015, Slovenija, Kranj: vprašanja pa podobna. Bi jih upal namesto otroku zastaviti županu? Bi njemu upal kakšen štos prodati? Za dva jurja evrov smo dobili primitivizem najslabše vrste sredi Kranja. Župan ga je izbral, župan se mu je smejal, mnogi na prireditvi verjetno tudi. Starši otroka, ki je bil poniglavo izpostavljen javnosti pač ne. Mi tudi ne. Ne, nismo pozabili dobrega namena prireditve. Ne, nismo prezrli nečesa novega in drugačnega. A vse to je izničil drobec, ki je nakazal, za kaj gre. Gre za nastopaštvo, gre za primitivizem najslabše vrste. In za povrh so to lahko slišali vsi, ki so bili tam in še kdo, ki je spremljal prenos. Je bilo Petru smešno? Je bilo županu (v spremstvu županje) smešno? Bi bilo smešno, če bi bila onadva starša malega obiskovalca, ki je moral velikemu voditelju velike scene odgovarjati na nekaj, kar je ponižujoče za vse nas - za voditelja pa ne. On si to lahko dovoli.

Zagotovo bo kdo rekel, da delamo iz muhe slona. Da smo pozabili na dobro vsebino, namen, na dogodek, ki je bil izjemen. Da je med nas stopil Peter. Zato je logično, da so prišli čakat njega otroci s starši. Ki so potem doživeli res pravo demonstracijo primitivizma. Ki ga bo zdaj seveda treba skriti in pozabiti oziroma definirati. Kot - na primer - korupcijo, ki jo župan razume tako, drugi pa drugače. Ima vso pravico kot imamo mi pravico do opravičila za res poniglavo početje.

Kranj ima problem s krizo duha. S primitivizmom, ki smo ga do zdaj uvažali izpod Stola. Ni nam bil povšeči. Nam bo torej tisti izpod Šmarjetne bolj blizu, bolj naš? In še enkrat znova: kdor dovoli,da nekdo brije norca iz naših otrok na tak način, ni naš. Pa ne krivimo za primitivizem župana, da ne bo teh občutkov. Krivimo ga za izbor, ki ga je zagovarjal javno. Zdaj je dobil praktično demonstracijo tistega, čemur se reče - primitivizem.

Če bi mojemu otroko kdo to rekel, bi ga na gobec - trdi občan Kranja. Mu lahko zamerimo?