Hvala za odzive. Res: odlično. Vseh vrst mnenj je bilo in še bo. Kar samo dokazuje, kaj nas vname in razvname. Mi ostajamo pri oceni, da se je v Kranju pred očmi ljudi in kamerami in županom najeti klovn norčeval iz naših otrok. S smešenjem in res cenenimi štosi si je zaslužil dva jurja našega denarja in nič nimamo proti, če naših bralcev (ne vseh, jasno) taki "štosi" ne motijo. Ali jim celo ustrezajo. Oziroma: jih sprejemajo. Dostavljamo njim in županu in vsakomur: "Bi bilo prijetno, če bi nekdo na odprti sceni in na javni prireditvi tako smešil županovega/vašega/mojega otroka?" Bi rekli, da je "dober štos"!? Ali bi bili prizadeti, užaljeni in tako naprej?

Kriterij "zdaj bo drugače" je bil potrjen na volitvah lani. In če je to ta drugačnost, je treba Kranjupoleg vzdevka "Prešernovo mesto" dodati še besedo: primitivno. Ker v tej resnični bedi in krizi duha naša oblast na to pristaja, ko se smeje dobro plačanemu "voditelju", ki še enkrat več jasno potrdi, kaj gre pri nas v denar. Zato Trma na primitivizem ne pristaja. Zato smo proti temu, da smo provinca v vseh pogledih in na vse načine. Da nam iz bele Ljubljane prihaja nekdo v obraz povedat, da smo cepci, ker se za naš denar iz naših otrok norčuje. Oziroma nas - ponižuje.

Ja, podpiramo drugačne poglede in ocene in mnenja in se jih veselimo. Potrjujemo, da prireditev ima nekaj novega (vsaj ime bi ji še lahko dali, kajne). In hudo nam je, da nas s primitivizmom prepričujejo, da smo tam kjer nočemo biti. Zanimive pa so še druge reakcije in začudenje: zakaj pa Trma zdaj ne "navija" za novo oblast, ko pa je "rušila" staro. Oh, kako veseli bi bili, da bi bilo vse tako preprosto kot je obzorje duha štoserja...! Razočarali smo vse, ki so nas predalčkali, kam sodimo in s kom smo in proti komu smo. To pa je najboljši občutek.

Čakamo, da se župan opraviči staršem in otroku za dogodek sredi Kranja. In veselo dodajamo, da Trma ni bila in ni in ne bo od nikogar. Če komu to še ni jasno, počakajmo....do naslednjega župana. Kajti slednji se menjajo, mi ostajamo.