Župan Boštjan Brez koalicije je opozarjal na svojo drugačnost. Na prekinitev starih navad in praks. Na nov pristop. Evo ga: njegovo ministrstvo resnice je prva izpostavila KPK kjer so "popravili" kranjsko verzijo dogodkov v zvezi s podžupanom in razpadom koalicije. Kjer sta oba iz vrha oblasti - eh, kako priročno je to - pač pojasnila, da se s koalicijo in občani pač manipulira. Na kratko: so žrtev medijev, ki so pač - no,saj vemo kakšni: nestrokovni, manipulativni, zlonamerni...

In potem s spletne strani Kranja izgine informacija, ki naj bi pela slavo oblasti, ki je na oblasti. Torej: županu. Ki si je zaželel ljubljansko faco in ji plačal dva jurja, ker ga imajo ljudje radi in se smejejo. Pa se niso vsi: za dva jurja pač ne gre manipulirati z otrokom, ki je "žrtev" medijske zvezde, kajne? Pa se potem zgodi "ministrstvo resnice" in lepo uredi vse, da bi se pozabilo na dogodek sredi Kranja. Najprej pozabijo omeniti, da je pri nas gostoval medijski polbog iz Ljubljane. In potem izgine še celotna novica o dogodku kjer so še enkrat več zapisali napačno ime kranjske pevke!?

Stalin bi si ob tem počesal košate brke: evo jih v Kranju na mojih poteh! Ko je namreč ruski tiran pospravil koga, ki mu ni bil všeč, so njegovo podobo lepo poradirali z vseh fotografij in je bila tam praznina. Kot na spletni strani našega mesta. Bravo, zgledi vlečejo. No, lahko je samo napaka: računalničarji na občini pojma nimajo, vse jih v koš da ena študentka - tudi to že poznamo.

Da je to drugače, ni dvoma. Da je to nov pristop, je jasno. Da se da dogodke prikazati tako ali pa drugače ali pa sploh ne, vemo tudi mi. Le nečesa nismo vedeli: da bo ponovno prišlo na dan isto kot ob razpadu koalicije. Lažje od priznanja lastne dokazane napake, je urediti resnico tako, da je lepa ali pa je sploh ni. No, to nas pa malo žalosti. Ker se nam zdi, da Kranj ni sposoben prenesti preproste resnice, da vsi grešimo. In so napake tudi del naše oblasti. In ljudje to sprejemamo in razumemo.

Ne razumemo pa Stalinovih metod v letu 2015. Razen, če je to "drugačnost"!?