130 000 evrov mora plačati razvojna agencija na Cesti Staneta Žagarja bankam, a pri tem ni kriva nič. Oziroma: tega denarja ni nikdar videla, ker je šel na zasebne račune kot kredit ali jamstva za kredit, ki jih je odstavljeni direktor Bogomir Filipič samovoljno dajal bivši šefici nadzornikov Mirjani Grašič Šircelj. Vir agencije: denar davkoplačevalcev in evropski denar preko projektov. Zdaj nimajo niti za plače. To je dejanski izplen zgodbe o tem, kako so pred našimi nosovi lepo skrbeli drug za drugega. Na naš račun!

In vse to je nadzoroval bivši direktor mestne uprave in bivši policist Mitja Herak. Sedel je v nadzornem odboru in naš župan Boštjan Brez koalicije se je trudil, da bi se to nadaljevalo!? Zdaj se trudi, da bi imel vpliv na kadrovanje v isti agenciji, ker že drugič izbirajo direktorja. Prvi razpis so minirali, ker ni bilo "ta pravih" kandidatov ali pa lobiranje za ta prave ni dalo rezultatov. Kranjčanki sta bili v ospredju: ena mestna svetnica in županu dobro znana, druga iz vrha propadle kranjske Save, ki je zdaj odvisna od bank. Ne navijamo za nobeno, da ne bo nesporazuma - dejansko pa gospa iz Save že pošilja sporočila, da ostaja kandidatka. Prvič odklonjena, drugič pa - priklon!? Kajti v ozadju so klici in sporočila in pritiski in prošnje. Župani odigravajo žalostno vlogo v slogu: a si ta za to, jaz sem za ono, midva sva proti, oni so za....Naš kranjski je pri tem debelo zraven.

Kriminalisti bodo prej ali slej ugotavljali, kako je denar polzel izpred naših nosov. In morda povprašali nadzornike, kako so nadzorovali vse skupaj. Mi pa se lahko ponovno prepričamo, kako kadruje naša oblast. Ne transparentno in jasno, za vogali. Župan Boštjan Brez koalicije ne objavi javno, ko ga podpira MO Kranj - to se dogaja po drugih kanalih. In ostali župani prav tako. Zato, ker je javnost pač enačena s čredo ovac, ki samo plača 130 jurjev zato, da se gredo oni svoje igre naprej. In pomislite: lobiranje poteka na vseh ravneh, od Bruslja do Kranja. Torej so ponovno interesi stricev iz ozadja v - ospredju?