In so se zvrstile naslednje opazke: "Dobro, da je odnehal, ker ga nihče ne mara!" In še: "Berem Trmo pa že nekaj dni ni pravih novic!" Pohvalno za obe oceni. Kajti test je povsem uspel: ljudem Trma manjka. Ker se ne morejo jeziti, veseliti, ker ne morejo brati. In seveda je malo zatišja pomenilo, da smo vzbudili lažne upe, da smo utihnili. No, ustvarjalni naboj je tu, legendarni Arni bi rekel "pridem nazaj!"

Pa se je med tem dogajalo na sceni kjer vsaka oblast pokaže svoje spodnje perilo. Namreč nekaj, kar je sicer očem navadno skrito kar je glede na stanje pod vrhnjim slojem oblačil tudi dobro. No, naš Župan Brez koalicije je dobesedno pregorel v potiskanju Roka na stolček razvojne agencije in prijatelj Gorazd Copek pri tem ni bil odveč. Še ena od kadrovskih igric kjer brnijo telefoni in ...bojda tudi v novem nadzornem odboru obstaja član(ica), ki iz petnih žil sledi interesu župana Kranja. Ki je na Facebooku prijatelj z bodočim direktorjem. In ki že štiri mesece "prenaša svoj profil" čeprav je delo njegova prijateljica in sodelavka in študentka že dobila plačano. Iz naših žepov, ne iz županovega. In pojasnilo, kako se je vse zgodilo, vesno hranimo. In se sptašujemo, če bo šel morda župan zaradi tega v Ljubljano kjer so tudi prijatelji. Na KPK, jasno. Da jim bo pojasnil še ta svoj "štos" in bodo rekli, da je Kranj "po vprašanju korupcije daleč naprej"....

Stolčkov za spletne in druge prijatelje bo še dovolj. Ni hudič, da ne bi sloviti kodeks lepega dne zažgali na grmadi. Ker je postal nočna mora Več za Kranj - nove stranke novih ljudi in novih idej in novih zaposlitev za "naše". Pa pri tem zapišemo takoj: to so do zdaj počeli skoraj vsi, ker je tudi logično. Smola je samo v tistem kodeksu kjer piše, da tega ne bodo počeli. Pa so si tako na lep način pljunili v lice, kajne?

Med tem je občina izgubila okoli 350 000 evro v sporu z banko. Spor je začel Mohor Bogataj, izvira iz prenove Kiselsteina. Bo župan Boštjan terjal odgovornost in povračilo od prejšnje oblasti? Ali pa bo o njenih grehih molčal kot molči od volitev sem...? Ali pa bodo grehi novih pokrili grehe starih?