Najprej smo tepčki izvolili župana Mohorja in tepčki smo štiri (in več) leta gledali, kako odteka denar v zasebne žepe. Tepčki smo gledali strankarske in krajevne veljake, ki so si basali v žepe javni denar, videli sumljive gradnje in projekte. Nato smo bili prepričani, da nismo več tepčki, če izvolimo drugačnega župana, ki je tepčkom obljubil, da bo pošten, dosleden ipd. In smo izpadli tepčki, ko smo ugotovili, da je najprej iz proračuna poplačal mlado damo, ki mu je urejala profil. Tisti socialni, ne osebni. In potem je podžupan ocenil, da so za njegovo pozabljivost pri protikorupcijskih zadevah krivi koalicijski partnerji in novinar(ji). Lepo: tepčki vse to gledamo in dojemamo, da smo ponovno v isti vlogi. Ne zato, ker ne bi bilo vendarle marsikje bolje in drugače, zato ker je vzorec politike za nas tepčke enak: nimamo vsi možnosti nastavljati direktorje računalniških firm za šefe gasilcev, kajne? Ne more vsak zasebnih uslug plačati z javnim denarjem študentki, ki (uboga reva, kako jo mora breme težiti) prenaša županov profil s "fejsbuka" na občinsko stran...

Bistvo pa je očem skrito, je zapisal pisatelj. Zato tepčki samo seštevamo, odštevamo, množimo in plačujemo. Vse to do zdaj in še kaj. Vse mahinacije z gradnjami ipd. In med tem nas gorenjski župani seznanjajo ali vsaj potrjujejo, da naš župan besno izvaja operacijo "prijatelja na stolček" in nam iz Škofje Loke uvaža novega direktorja razvojne agencije. Pa kaj?! Ne, ne: to je samo potrditev, da župan Boštjan Brez koalicije na Kranj misli vedno, ko se spomni prijatelja (ali prijateljice). In ukrepa.

Danes bo prva seja mestnega sveta v zasedbi, ki bo zanimiva. Kako bodo svetniki glasovali zdaj? Je na tihem že nastala neformalna podpora županu Boštjanu, kodeks pa je občinski Mirko odpeljal proti Selu pri Žirovnici kjer se je nekdo do solz nasmejal, ko je videl kdo in kako ga je nasledil...Tako je to pač s tepčki: buljimo, se praskamo po zatilju in se čudimo. Da smo neumni (Trmator se veselo šteje v to skupino), ni dvoma. In da nas to stane, je jasno. Kot današnje vreme.