Največja šlamparija v zgodovini Kranja se bo šele razpletla. Kako je mogoče "pozabiti" za tri milijone stroškov pri 20 milijonov vredni naložbi? Kdo jih je pozabil in kako in zakaj? Zakaj bo čistilna naprava zdaj draga tudi zaradi te neumnosti, ki morda skriva še kaj?

Vprašanja so za sedanjo oblast. Vprašati mora pa prejšnjo. Za Gorki je bil odgovoren bivši podžupan Bojan Homan, ki zdaj glasuje za županove kandidate za lepe službice!? Seveda pa je bil glavni bivši župan, ki je ob primopredaji izročil kukavičje jajce sedanjemu županu. In je zdaj vse prišlo na dan: tri milijone evrov manjka. Oziroma: zdaj najm jih bo morala dati država. Ali Evropa. Morala? Bomo videli, še sami prižigamo svečo, da bo res.

Tri milijone bi, na primer, stala nova tribuna v športnem centru. Zanjo so (bili) načrti, denar je pojedel Gorki (in prejšnja oblast). In imamo podgane in sramoto sredi Kranja, tri milijone pa manjka, ker smo morali staro čistilno podreti ipd. itd.? Kako verjeti politiki, ki spregleda, pozabi tri milijone? In kako verjeti politiki, ki tega ne izpostavi, ne ugotovi odgovornosti? Kako verjeti vsem, ki so novo tribuno "zapravili" na takle način? Kako ljudje, ki štejemo vsak evro, dojemamo pozabljivost za tri milijone?

Zgodba je tako kranjska, da bolj ne more biti. Plenilska druščina iz preteklosti šteje svoje evre, mi pa se spominjamo, da pride na dan še diminkarjev milijon, tristo jurjev pa smo banki že plačali (in enako vsoto tistim, ki so delali naše evro projekte), ker je občina ravnala nezakonito. In na vprašanje, kdo je odgovoren, sedanji župan o treh milijonih molči. Res drugačen pristop nove oblasti, ki si morda že želi molk tudi potem, ko odidejo oni?

Nova tribuna je tako še enkrat več izginila. Kot je izginilo poštenje.