Hja, 350 000 evrov smo plačali dvakrat, lahko bi jih samo enkrat. Propadlemu gradbincu za dela v mestu in zdaj še banki, kot je odločilo sodišče. In dimnikar bo dobil morda milijonček. In tri milijone bo treba najti za šlamparijo pri projektu Gorki. In tako naprej in tako dalje. Da o izgubljenih krajanih v Zgornjih Bitnjah ne pišemo. So jih kar prezrli in so ostali brez kanalizacije vsaj za zdaj....

Župan Boštjan Brez koalicije je med predvolilnimi obljubami izpostavil revizijo najbolj spornih in odmevnih početij, ki stanejo milijone evrov. Počel jih je Mohor Bogataj s svojimi uradniki in politično elito ala Branko Grims, Bojan Homan, Janez Frelih, Mitja Herak, Brane Šimenc ipd. itd. In je zdaj vse tiho. Kdo je kaj skril, kdo se je skril in kaj nam skriva novi župan? Se morda boji koga ali pa s kom trguje o tem, kaj se je dogajalo in kam je šel denar? Ne vemo in ne moremo verjeti, da bi človek, ki je prisegal na drugače in drugačno postal zaveznik posadke, ki je iz blagajne tako ali drugače dokazano "odpihnila" lepe denarce.

Boštjan Trilar je padel na kodeksu. Boštjan Trilar rad kadruje v zakulisju in pri tem spreminja svoja stališča kot pač piha veter koristi in vpliva. Boštjan Trilar kadruje po strankarski liniji. In isti naš novi župan molči o tem, zakaj plačujemo grehe prejšnje oblasti. Namesto, da bi odgovornost poiskal in raziskal, seskriva za molkom o evrih, ki gredo iz naših žepov. In pri tem so napake tako jasne in očitne, da je skrivalnica slab odgovor. Kajti: samo revizija o spornih udeležbah občinskih uradnikov o mediacijah traja pol leta in več. In gre za nekaj tisoč evrov. In nikakor ne trdimo, da je kaj narobe. A da bi morda z revizijskimi poročili kdo namenoma kaj skrival, ne upamo niti pomisliti. Ker se z isto zadevo ukvarja tudi tožilstvo in policija, bo rezultat prej ali slej znan.

Župan Trilar si je naložil veliko odgovornost. Kajti vlada sam, podžupanov dejansko sploh nima. Vsa odgovornost je še toliko bolj njegova. In zato njegov ponujeni model skrivalnice nikakor ne bo šel skozi. Ker smo vse te skrivalnice že in jih še bomo plačali mi. Ki se ne skrivamo.