Ljudje imamo svoj jaz. Eni rečejo: "Lasten ego ga je pokopal!" In zdaj imamo v Kranju tak položaj. Imamo župana, ki se izgublja v kadrovanju svojih podpornikov, javnosti pa nič ne pove o tem, da je bojda z državo pri projektu Gorki kup težav. Oziroma: noče pojasniti občanom, kdo bo in kako bo plačal tri milijone za rušenje stare čistilne naprave in podobno. Ukvarja se z likanjem lastne podobe kjer pomaga že znana študentka, a bo to odločno premalo. V igro je vstopil Branko Grims in pokazal tisto, kar ga veseli: župan Boštjan je z rušenjem koalicije svojo zmago izničil. Spremenil v poraz. Pa ne, da bi mi prisegali na veliko koalicijo in diktat večine in na SMC in SD in ..., kje pa: na to bi moral prisegati župan, ki je v nemoči sprejetja rebalansa sejo sveta v maju združil z junijsko. Kot je združil zavod za šport in za kulturo. Slednjega namreč ni in ga združiti ni mogoče. Kot ne bo majske seje...

Problem ega župana je njegova osebna zadeva. Dokler ne trči ob naš interes. Občanov in občank. Ko zmanjka slikanja z Denisom Avdićem in umeščanja političnih zaveznikov na javne stolčke, ostane pač sposobnost vladanja. Tudi v občini, ki je država v malem. In tu je padel Boštjan na prvem izpitu. Namesto gradnje dveh mandatov z udobno večino, se mu trese že prvi mandat. Ker je naivno verjel prišepetovalcem ali / in lastnemu egu, da je nad vsemi. Da ne dovoli, da kdo opozori na napake podžupana, ki zdaj joka in stoka ob dejstvu, da je storil napako, ki pa je "zarota" (medijev, politike ipd.)? Halooooooooooooooooooo?

Kdo lahko potegne kratko. Že precej zadolžena mestna blagajna, nesporno. In mi vsi, jasno. Če bo SDS skovala politični dobiček iz tega, da pokaže na problem, jim je treba dati priznanje. Ker niso tiho in so se dokončno postavili v opozicijo. Ali vsaj na pozicijo, ko dajo vedeti, da so še vedno druga najmočnejša stranka v Kranju. In zdaj je čas za odprte račune: vase zaverovani župan in njegovi priskledniki naj nam jasno povedo, ali bo junija še denar za Kranj. Ne za župana, za nas gre. Politična nespretnost z razpadom koalicije je ena največjih napak v kranjski politiki zadnjih let. In politične igrice nas malo brigajo. Ko ne bo denarja za nas, nas bo brigalo mnogo bolj.