Se spomnite SLS v prejšnjem mandatu in njenega svetnika Lojzeta? Njegov nečak je delal za KS in občino "sto na uro", nečakinja pa je vodila podjetje, ki je z občino služilo stotisoče evrov - brez, da bi podjetje imelo en sam stroj, enega samega zaposlenega. In Lojze iz Mavčič je veselo kramljal pred volitvami, župan Mohor pa je užival ob klobasah z že bivšim direktorjem Sloge Marjanom, ki ga je reševal z odkupom doma v Mavčičah. Pa še SDS je bil zraven - to je bila dejanska koalicija. In pomislite: na novinarski balkon je med minulo sejo prišel isti Lojze, ki ni več svetnik - vodi pa svet gasilcev, ki je predlagal Trilarjevega prijatelja za novega direktorja! In glej čudo: čez nekaj dni je isti SLS v koaliciji z našim županom in ima odločilen glas. Res je: ne več Lojze, ki so se ga v lastni stranki odrekli - ampak stranka je ista. Kar pomeni, da je z novo koalicijo naš novi župan "kupil" tiste okostnjake, za katere zdaj javno govori, da so po omarah zaradi prejšnje oblasti!

SLS je do zadnjega podpirala Mohorja Bogataja kar bomo prikazali v kratkem s številkami. Ki so jasne in neizprosne. Sprega župan-stranka z enim svetnikom se je ponovila. Je bilo z urejanjem zadev pri gasilcih že kaj poplačano? Ne vemo in ne moremo vedeti, a Lojze je še enkrat opravil svoje delo zgledno. Zakaj bi zdaj brskali po poslih, ki jih je njegova družina opravljala za občino, če pa so skupaj v koaliciji Lojze in Franci in Boštjan in....???

Politične koalicije se menjajo, to je dejstvo. Toda pri tem velja tudi načelo dobrega spomina. Tisti, ki so župana Boštjana ustoličili in podprli, so bili nagnani iz koalicije, ker so terjali dosledno spoštovanje podpisanega kodeksa. Zdaj je isti tvorec kodeksa in njegove protikorupcijske vsebine vzel pod svoje okrilje stranko, ki je v prejšnjem mandatu dokazala in pokazala, koliko (v evrih) je vredna politična podpora. Če ne bi bilo tragično, bi bilo smešno.

Boštjan Trilar je s to potezo dal prav SMC, SD (o konvertitstvu NSi in Desus niti nima smisla pisati) in še komu, ki jih je nagnal iz mestne hiše, ker "ne razumejo pojma korupcije". In imel je prav: treba je pogledati novo koalicijo, da ga razumeš. Pojem in stvarno posledico - rop naših žepov. Gospod župan, kje je vaš kodeks in kje častno razsodišče, ki naj bi ga sestavljali po vaših besedah tudi ljudje z visoko stopnjo integritete? Bivši svetnik Lojze je morda pravi tudi za to.