Logika stvari je, da je župan Kranja za direktorico ustoličil bivšo sodelavko, ko sta še skupaj prodajala avtomobile. Smo razumeli. Ko je plačal študentki, ki je delala zanj v volilni kampanji, nismo več razumeli. Ko je za gasilca umestil s politično trgovino svojega podpornika v kampanji, smo dojeli. In ko je zdaj še enega osebnega prijatelja umestil v razvojno agencijo, smo sprejeli. Gre za nov in drugačen način delovanja. Mohor Bogataj, oprostite. Pri vas smo vsaj vedeli, kako bo: kot bo rekel in odločil nadžupan ali šefi v koaliciji, vi ste podpisali in požigosali. Gospod Trilar pa deluje drugače. Najprej reče, da je drugačen in potem nas prepriča v to: kadrovske poteze od zavoda za turizem do zavoda za šport (namestili še enega iz kroga naših) gredo niti in pri tem - če je treba - se trguje tudi z najhujšimi političnimi nasprotniki!?

Se spomnite kodeksa kjer piše, da se tega ne sme in ne bo delalo? Kdo ga je predlagal, kdo ga je imel za izhodišče kampanje? Kdo jena njem gradil drugačnost? Kdo je prepričal volivce, da je to prava pot? Kdo je tudi na tej podlagi pridobil podpornike, druge stranke, tudi močne? Kdo je z njimi kodeks udejanil, podpisal, sprejel?

Ko boste odgovarjali, je dovolj ime in priimek: Boštjan Trilar. Naš župan.Potem je sledila izpeljava, ki se ji reče poračun. Obračun. Izplačilo. Poplačilo. In zdaj smo v položaju, ko verjetno tudi dobrim kadrom ne bomo več verjeli. Ker jih predlaga nekdo, ki je izgubil legitimnost. Ki je izgubil obraz, čast (politično, jasno). Ki je naredil do zdaj vse, da mu ne verjamemo več. Ki reče, da je na bolniški in sestavi koalicijo. Ki nekomu obljubi podporo, a za hrbtom podpre drugega.

Zdaj bo marsikdo rekel: kaj pa ste odslovili Mohorja?! Z dežja pod kap!? Pravijo, da novi župan prva štiri leta dela za mandat drugih štirih let. Lahko pa štiri mesece delaš za to, da ogroziš prvi in nikdar ne vidiš drugega mandata. Ste županov prijatelj/ica? Služba morda že čaka!