Pomislite: ko je mestni svet trgovsko imenoval županovega prijatelja za šefa gasilcev, je Branko Grims moral iz dvorane in ni glasoval. SDS pa je odločilno pomagala k imenovanju!? Razlog ni uraden, je ugibanje o tem, zakaj je opozicija podprla županov predlog in kaj in komu in kako je bilo za to plačano? Na istem glasovanju naj bi glasoval Jože Lombar, največji zaveznik Mohorja Bogataja iz časov, ki jih bomo še dolgo plačevali. A ga v dvorani ni bilo. Naj bi pač ni enako, da tudi je. A to lahko razišče samo - občinska uprava z županom vred! Sumi in namigi pa glasovanjih pa ne prihajajo z ulice, so plod svetniških informacij. Torej svetniki o svetnikih imajo odkrito sumijo, da glasovanja niso vedno "čista". Če k temu dodamo svetnico Ano Pavlovski, ki bi rada še naprej bila v koalicijo z županom Boštjanom in zato ni za izredno sejo, smo opisali še en vzorec obnašanja. Dama rdečih las ima pač pravico do "zbeganosti", ker ji k temu pomaga krog tistih, ki jim zaupa mimo svoje stranke kjer je bila izvoljena. Prijatelji ali kako drugače povezani pač preko nje lahko kaj dosežejo, kajne?

Mestni svet postaja netransparenten, a imamo tudi vse več dokazov za to. Desus in NSi sta bila vržena iz koalicije na velika vrata, prihajata nazaj na mala. Brez kakega pojasnila, trgovsko pač. Ker eden šefov Desus vodi županov kabinet? Ker predlogi o kolesarjenju dobivajo zeleno luč? Ker je mogoče prepričanja in stališča molče spreminjati? S skupnim imenovalcem: vse za dobro Kranja in vseh nas? Toda to so le kazalci, politika odhajanja in prihajanja v koalicije ni res nič posebnega, gre pa v kontekst, ki kot oblak nad vsem visi: kodeks. Če si podpisal kodeks, si podpisal, da boš ravnal drugače. Zdaj pa sumi in očitki in trgovanje z glasovi in ...Kranj pač ne more iz svoje politične kože, raja (torej vsi mi) pa debelo gleda in se čudi.

Odgovornost župana in njegove stranke je seveda velika. Da izgubljamo še zadnjo vero v jasno in odločno in pošteno vodenje, je dejstvo. Politika sama iz dneva v dan to dokazuje in pospešuje. Izredna seja je samo še ena priložnost, da nam to pokažejo na odprti sceni.