Narcisoidnost je osebna lastnost, ki v spregi s politiko lahko ustvari pogoje za to, da se ljudje držimo za glavo. Samozaljubljeni politiki so sposobni preprosto prezreti in pozabiti, kdo jih je in zakaj jih je postavil tja kjer so. V Kranju bi danes anketa pokazala povsem drugačno sliko kot so jo dale volitve. Pa dejansko anketa ni potrebna: razpoloženje je enako razočaranju. Dogajajo se nam izredne seje sveta po pol leta vladanja novega župana!? Kje je zdaj tista drugačnost, kje je poštenje in transparentnost?

Ljudje, ki delajo v krajevnih skupnostih, dvigajo glas. Nočejo več zgodbe mohanglerskega časa, ko se je denar prelival tja kjer so bili šefi na vasi županovi prijatelji ali ljudje, ki so znali izkoriščati dejstvo, da je kontrola javnega denarja ohlapna. In novi župan je na to pozabil. Sam je - na primer - javno rekel, da je prenova te in te stavbe "politična gradnja". V redu: stala je 300 000. Čigavih? Njegovih? Prejšnjega župana? Ne, naših.

Poskus oblasti, da bi prikrila dejanja predhodnikov, ki jih je mogoče vendarle vsaj simbolno, če ne konkretno poklicati na odgovornost, je strašljiv proizvod nove oblasti. Ki je rekla, da se za nazaj ne bo ukvarjala s Kranjem. Se ukvarja za naprej? Brez koalicije, brez verodostojne oblasti, brez delujoče uprave oziroma njene nadgradnje?

In javna seja o korupciji oziroma okrogla miza in posvet? Gospod Trilar, kdaj pa bo to? In kdaj bo kodeks zaživel z nujnim organom, razsodiščem? In kdaj boste pojasnili svoje kadrovske poteze v duhu kodeksa in obljub? Ljudje, ki delajo v KS z žalostjo opozarjajo na pasivnost župana in nove oblasti. Če bi bile danes volitve, kdo bi županoval in kdo prodajal avtomobile?