Da dol padeš: svetniki sumijo, da so njihove odločitve sporne, ker je prišlo do napake pri glasovanju. Seveda je čudno, če en svetnik glasuje - a ga sploh ni v dvorani? Risanka o dveh nespretnih možičkih je mila primerjava za dogodek, ki je tudi vsebina izredne seje naše oblasti. Kjer očitno nihče več ne ve, kaj se dejansko dogaja in kdo je za kaj odgovoren. Je glasovalna kolobocija še posledica prejšnje oblasti in smo v Kranju leta in leta imeli napačno urejeno glasovanje na najbolj odgovornem mestu? Vprašanja bodo prihodnjo sredo (vsaj upamo) dobila odgovore...

In če se zdaj oblast zopet ukvarja z oblastjo, kdo se ukvarja z nami? Izredna seja in podobni okraski delovanja Boštjana Trilarja nas iz dneva v dan prepričujejo, da se nam dogaja nekaj, kar niha med nesposobnostjo in zlorabo oblasti. In se spomnimo že bivšega podžupana, ki je za vse obtožil in obsodil seveda medije in tiste, ki manipulirajo. Kdo manipulira, če oblast še glasuje napačno? Kdo napihuje dejstva, ki so v najmanjši možni obliki tragična, da bolj biti ne morejo?

A zdi se, da se bo "a je to oblast" še naprej spuščala po lestvici uspešnosti. Mohor Bogataj je bil drugačnega kova župan: močna koalicija je služila za to, da so bile pipe odprte na vseh koncih. Tega Boštjanu Trilarju ne bomo mogli očitati, ker ne bo imel močne koalicije. Jo je pa imel, z lepotno napako: v njej so bili svetniki in svetnice, ki niti na najmanjša odstopanja niso pristali oziroma so želeli slediti slovitemu kodeksu. Napaka: župan jih je ročno nagnal in od takrat vlada sam in ponuja politično trgovino na vsakem koraku. In trguje se kot se je prej?!

Morda je spodrsljaj z glasovanjem samo drobec, komaj omembe vreden. A naš župan zmore javno zapisati, da padajo okostnjaki iz omar - ukrepa pa nič: ni revizij, ali pa ni njihovih rezultatov. In kar je najbolj žalostno: mestna blagajna je bila in je tarča tistih, ki so nam ukradli Kranj. Dobesedno. Če bi sešteli milijone, ki so splavali v zasebne žepe, bi lahko doumeli, da živimo v okolju kjer svetniki že dolgo pritiskajo na napačne tipke. Ali pa imamo napačne - svetnike.