Nekoč je bil Milan Podgoršek "nadžupan" zaradi vpliva na Mohorja Bogataja. Potem je bil v tej vlogi Kristijan Gnilšak in njegovo sodelovanje z občino nas je stalo tristo jurjev! Pa je prišel čas za novega župana Boštjana, ki je imel tudi dva podžupana, a je ostal brez obeh, brez koalicije, brez dejanske oblasti, brez možnosti za uresničevanje obljubljenega.

Pa se je rodil nov "nadžupan". V županovem imenu kliče politike. Deluje zakulisno, a ima ime in priimek, funkcijo. Sestavljanka, ki jo sestavlja, mu daje veliko moč. Kajti v koaliciji 17 svetnikov je vsak odločilen in vpliven. In zakaj ne bi potem nastal kranjski nadžupan in začel s politično akcijo v zakulisju kranjske politike? Ima vso pravico, da pomaga županu, ko pa je (bil) član koalicije, ki vlada in je (bil) podpornik Trilarja pred in med in po volitvah. Zdaj je čas, da svojo vlogo tudi malo izpostavi, okrepi. In ima Boštjan svojega nadžupana, ki pomaga krpati zgodbo, ki se ji reče "peskovnik kranjske politike" kjer pa vedno vsakdo ima svoje igrače in želi delati potičke tudi zase. Peskovnik v zadnjih dneh postaja naravnost grozljiva podoba okolja kjer naj bi politika dokazala in pokazala, da Kranj zmore več. Več za Kranj ali več za župana, nadžupana in razvoj Kranja????

Trma(sto) deluje(mo) naprej. In od kranjskih politikov dobivamo tako oceno: dobro, da ste. Ste prebrali torkov največji gorenjski časopis? Ste v njem našli vrstico, eno samo vrstico o tem, kaj se dogaja v največjem mestu, ki daje temu istemu mediju vsako leto tisoče evrov v okviru posebne pogodbe o sodelovanju? Ne, ne nismo fovš: hvaležno odklanjamo take pogodbe in take posle kjer se plačilo zneskov odraža v številu (tudi manjkajočih) vrstic! Pa vsakomur prepuščamo svobodo pisanja, govorjenja ipd. Če ne bi vse to plačali mi, davkoplačevalci. V tem primeru plačujemo molk o naši oblasti. Ni ga nadžupana, ki bi uspel to doseči s trmastim spletnikom.

Kranjska majska norčavost prehaja v fazo, ko bo treba maske sneti. Kdo je zdaj s kom in kdo proti komu. In za kakšno ceno. To so vprašanja. Mimogrede: častno razsodišče postaja največja laž sedanje oblasti. Kajti kodeks (sprejet z odlokom) o nadzoru funkcionarjem ni uresničen, dokler ni častnega razsodišča. Mi bomo kmalu imeli predlog za prvo obravnavo....