Recimo: z ženo ste se želeli razvezati, a ni šlo. Pa ste slišali, da občina zastonj ponuja postopek poravnave, mediacije. In ste šli na sestanek kjer je bil posrednik v občutljivi zadevi ugleden človek, podžupan občine. Niste vedeli, da je za to plačan - a ne bi smel biti, ker je to profesionalnim funkcionarjem prepovedano! Niste vedeli, da potem sam potrdi plačilo zase kot mediatorja in denar odredi izplačati - iz vašega žepa. Če ste občan Kranja, polnite proračun in kak cent vedno prispevate tako tudi v žep politikov, ki so plačani za svoje funkcije. Bojan Homan pa si je ob tem izplačal še nagradico, nekaj evrov. Saj je vendarle mediator in občina pomaga ljudem, podžupan pa malo še sebi. Je šlo za milijone? Kje pa: svojo ceno si vsak odreja sam. Tu je šlo za nekaj evrov, a sistem je deloval do popolnosti: kar Bojan kot mediator zasluži, to Bojan kot podžupan plača...

Zgodba je nagnusno resnična. Podlaga zanjo je revizija, ki jo je odredila občina, župan Bogataj. Zdaj je dokument javen in ob njem vam gredo lase pokonci: tisti, ki vam pridigajo o transparentnosti, poštenosti, doslednosti in še čem, so po tej uradni presoji osumljeni korupcije! Da o postopkih "po domače" in razpisu kjer je zmagovalec znan, ne pišemo. Gre za eno najbolj nazornih zgodb iz časov Mohorja Bogataja in njegovih zaveznikov. SDS mu je sledila, prikrito ali jasno, do konca. In Bojan Homan se je dal videti kot borec za pošteno in pravno državo, ko so sodili njegovemu partijskemu šefu. Da se ve, kdo je pošten. Je bil tisti njegov glas "da ne dobimo te golazni nazaj" pred volitvami znanilo, da bo že danes glasoval tako, da bo povšeči novemu županu in bosta tako skupaj dosegla kadrovsko imenovanje županovega prijatelja? To so vprašanja, revizija in Bojanovo ravnanje pa je dejstvo o tem, kdo nas vodi. Kdo hodi v javnost in se kaže na prireditvah, zraven pa služi s človeško stisko, s spori? Naš podžupan. Ob boku pa mu stoji pravnica in šefica za zakonitost delovanja, ki tega prav tako po revizijskih ugotovitvah ne bi smela početi???

S tem smo se dataknili dna. Kajti na dnu so poštenjaki za nekaj evrov. Tisti, ki še danes sedijo v mestnem svetu kot člani stranke, ki je za pošteno in pravno državo! Ko pa se njih vpraša o poslih s sumom korupcije, molčijo. Danes je žalosten dan. Ker smo znova lahko dojeli, kdo nas vodi. In kam. Nagnusno!!!!!