Bojda je veliki Goethe na smrtni postelji prosil za "več luči"! V kranjski občinski stavbi bi jo včeraj potrebovali. V temi so obsedeli tisti, ki so sklicali sejo, nekje zunaj pa so se smejali tisti, ki so jo bojkotirali. Pomislite: z roko v roki so to naredili v SLS stranki (podpornici Mohorja Bogataja in ostri Trlarjevi nasprotnici) in Več za Kranj (kodeks poštenih politikov) kot nosilni stranki nove oblasti! In v opoziciji so bili združeni Janševi in Cerarjevi in Židanovi, če posplošimo!?

Volivci so bili še enkrat več nategnjeni. V Kranju so že dolga leta. Najprej je Vitomir Gros priplaval na dan in postal župan kot antipartijski, antirdeči izbor. Potem so levi ustvarili Mohorja Bogataja, ki jim je ušel z vajeti, da jih je bolela glava. Damijan Perne je bil na vajetih Mladih za Kranj, ki so po novem poglavju moganglerstva ustvarili Boštjana Trilarja. In človek bi pričakoval, da so se česa naučili, da so se spremenili. Pa se niso: radi vlečejo niti iz ozadja, radi vladajo s posredniki. In zato je Mohštjan njihov izdelek. Vase zaverovani trgovec z avtomobili (kot Mohor) je namreč v štirih mesecih dosegel, da se politika ukvarja sama s sabo in aferami, ki dokazujejo vsak dan, da je oblast pač hitro sprejela stare vzorce obnašanja - obljubila pa vse kaj drugega. Pomislite:naš župan je dosegel, da sta dva njegova prijatelja, podpornika pristala na direktorskih mestih. Torej je še kako sposoben. Samo smer je treba prepoznati.

Načelnost je treba priznati SMC in SD. Če so bili nagnani iz koalicije, niso pritekli nazaj takrat, ko je bilo že vsem žal, da se je zgodilo kar se je zgodilo. SDS vešče krmari v opoziciji z bremeni kot je mediatorski pridobitnik. Manj pomembni po številu želijo biti pomembni po dejanjih kot svetnik, ki je največji županov nasprotnik. In to je Kranj danes kjer razen kanalizacije nimamo zadnjih nekaj let niti ene naložbe v to, da nam bi bilo bolje: poslovna cona, tržnica, postaja, nova tribuna, športna dvorana....vse to smo zamenjali za seje, ki jih ni in župana, ki se veselo smehlja in trdi, da je vse v redu. Zanj že mogoče. Mi skrbimo za njegovo plačo, kajne? Zato lahko na občini ugasne luč.