Dejstva: Borut Žonta je premagal občino na sodišču. Dobil je in bo vse plače od 2013, morajo ga vzeti nazaj na delo vzdrževalca. A ga ne bodo. Ker ni ne dela, ne delovnega mesta. Zato ga bodo ponovno odpustili. Tokrat zakonito, so prepričani na občini. V prejšnjem postopku sta delovala Tatjana Hudobivnik, pravnica. Ki je čez noč odšla z občine. Brez pojasnila! A je po reviziji mediacij nanjo padel sum koruptivnega ravnanja. Mitja Herak je (trdi tožilstvo) bil zaposlen na občini nezakonito. Zato sta ista Hudobivnikova in bivši župan Bogataj na sodišču. Herak pa je dobil po direktorski novo službo v projektni pisarni. Zanj se je našlo delovno mesto, urejene so vse sistematizacije ipd. In enako za vse bivše vodilne. Brane Šimenc je vodil projektno pisarno, ki je vodila "politične naložbe" (je rekel župan Mohštjan) in dobil lepo službico. Po vseh regelcih, z blagoslovom nove direktorice Senje Vraber, ki vestno izpolnjuje ukaze. Ji ukazuje tudi Herak? Kdo ve: on je nezakonito odpustil Boruta Žonto in sedi med uradniki, Žonto pa bodo še enkrat odpustili.

Dopuščamo, da je Borut Žonta moteč in neprijeten. Marsikaj ve o dogajanju na občini. Zoprn je. In nadrejeni so ga imeli poln kufer ter staknili glave skupaj. Kot takrat, ko je naša uradnica pol leta delala za nas iz letovišča v Mehiki. Pa je bilo vse zakonito - kot z Žonto. Ki ga je sodišče poslalo nazaj na delo, a mu dela in delovnega mesta na občini Heraki, Mohštjani, Šimenci, Vraberjeve ne dajo. Mi plačujemo vse, kar mu gre - Mohštjan župan pa govori o tem, da padajo okostnjaki iz omare. In potem mirno sporoči javnosti, da bo Žonto odpustil tudi on. Zakonito. Ne glede na sodišče in pravnomočno sodbo.

Edini problem naše občine je Borut Žonta. Treba je spoditi, zatreti, uničiti. Medtem imamo poklicnega podžupana Bojana Homana, po revizijskih dokumentih osumljenega koruptivnih dejanj. To je isti Bojan, ki je namenoma pozabil tri milijone evrov pri projektu Gorki in javno priznal, da je to storil zato,ker so bili v časovni stiski in je bilo treba...Bo odgovarjal Bojan? Bo odgovarjal bivši župan Mohor, ko bo treba plačati okoli milijona dimnikarju, ki ga je odslovil nezakonito?

Ne, plača naj kar Borut Žonta. Tistih 600, 700 evrov mesečno je problem. On je problem. Ali vas res ni vseh skupaj sram? Kako bi bilo, če bi tako odpuščali vašega brata, sina, očeta?