Priznamo, pripomba je bila na mestu. Ne prvič: Trma naj ponudi kaj spodbudnega. Pozitivnega. Takega, kar nas navdaja s ponosom. Da smo v Kranju doma. Da nekaj veljamo in znamo. In tako že iščemo in razmišljamo o tem, da je črnih misli in prispevkov in novic več kot dovolj - tistih drugih pa manjka. Da jih ni? Da je vse brezupno? Ne, to pa ne: naš Kranj je prelep in ima preveč bogastva v njegovih ljudeh, da ne bi zmogli. In našli kaj spodbudnega.

Recimo: tekma leta v Stožicah in prihaja slavna angleška reprezentanca - naša pa polna v Kranju vzgojenih igralcev. Smo ponosni? Smo! Košarkar iz Kranja odloča državno prvenstvo - super! Ne v domačem dresu, a vendar...In to je samo šport, kaj pa druge stvari? V Britofu je doma umetnik, ki riše za revijo iz New Yorka v ZDA. Bravo. res lepo! In so so ljudje med nami, naši.

Je kdo v vaši soseščini človek z veliko začetnico? Pomaga in je sploh dober, priljubljen? No, Trma se že veseli, da nam boste pomagali odkriti tiste ljudi in dejanja, ki so spodbuda nam vsem. A pri tem ne bomo pozabili na oblast in njene slasti in - ostali kritični. A tudi za nas je pravi balzam dobra novica o dobrih ljudeh in dejanjih.

Kranjčani naj bomo ponosni. In smo ponosni. Ker veliko hočemo in zmoremo. Zato bo Trma do poletja vzpostavila novo rubriko, ki ne sme biti prazna nikdar. Oziroma: mora biti prepolna. Zaradi dobrih ljudi.

Ne obljubljamo preveč. Preprosto sledimo dejstvu, da je gnojnice zanesljiv dovolj okoli nas. Želimo k temu dodati še kaj dobrega. Ker je dobrota pač nekaj lepega.