Mohštjan župan nima več izhoda. Na vrsti je vroča seja, ki no hujša od poletne vročine. Znojil se bo financar Mirko, zvesti vojščak za finančne bitke. Kjer svetniki čez mesece zvedo, da manjka 3 miliijone ali, da je vodovod dražji za 600 jurjev. Pa je vse pokrito in v redu - odgovorov pa koalicija ne potrebuje, ker je ni. Opozicja? Kdo pa so to? Pa saj še seje po svoji volji ne morejo izpeljati...

Vroča seja je torej odgovor o tem, kaj bo kdo počel čez poletje. Dobro poučeni namreč trdijo, da se s kako koalicijsko novo pogodbo nič ne mudi in bo jesen pravi čas za vse. Med tem pa je treba sprejeti rebalans in to je odločitev, ki ni od muh: poslušni iz nove tihe koalicije in drugi so namreč v precepu nekaj glasov, ki zadevo lahko postavijo na glavo.

Kranj ima zopet župana, ki je vsak dan dlje od predvolilnih obljub in zavez. Zato je strah pred novim štiriletnim praznim prostorom na mestu. Seje, ki jih ni, koalicije, ki jih ni in denar, ki je ali pa ni - to je današnji Kranj. Žal v pol leta ni bilo storjenega nič od tistega kar smo pričakovali.

En pomislek: svetniki bodo združli zavod zs turizem skupaj s kulturo. Katero? Zavod za turizrm smo imeli, za kulturo pač ne. Gre torej le za nov stolček kakega po kodeksu bližnjega županu?