Recimo, da smo se včasih igrali gnilo jajce vsi, zdaj pa samo nekateri. V času navideznega brezvladja skuša vsakdo unovčiti svoj vpliv, svojo dvignjeno roko. In se dogaja, da imaš gnilo jajce za hrbtom in sploh ne veš, kdaj so ti ga tja položili. In potem seveda nikdar ne zmagaš v igrici kjer je vendarle znano, kdo je glavni...

Ko smo že mislili, da je kadrovskih kuhinj v Kranju konec, je nova tukaj. Zanimiva po vsebini in obliki in seveda: vse je plačano iz naših žepov, brez skrbi. Oni se igrajo, mi plačamo. Spomnimo: žuapnova volja je, da imamo novega šefa razvojne agencije pa gasilcev pa....Še kaj? Čakamo na nove premike kjer pa je znano samo eno: brezvladje to omogoča, tam v kotu pa kodeks rdeč od sramu lepo počiva.

Kaj so nam že rekli? Da ne bo igre gnilo jajce, ampak vse jasno in glasno. Zdaj pa se nam obeta zgodbica kjer bodo mestni svetniki debelo gledali: njihov glas in dvignjena roka ne bosta imela nobenega pomena, vloge in teže. Se bo vse zgodilo v poletni vročini. Mojstri igre gnilo jajce vas bodo v kratkem spet navdušili!