Se spomnite nabito polne dvorane v Stražišču in župana Mohorja, kaj vse je obljubil? Predvsem: jaz sem na vaši strani = besede za zgodovino. Župan Kranja je zdaj Boštjan Trilar iz Stražišča. Sosed cone Laze. Sosed ljudi, ki so osnovali civilno pobudo in dosegli, da bodo vsaj stranke v postopkih kjer bodo industrijski obseg skušali še povezati. Med tem so posredovali ponovno gasilci, v Lazah je tekla v naravo svinjarija.

Svinjarija pa je, da še danes ne vemo, kako probleme rešiti. In še danes ne znamo povedati, kdo je odgovoren, da je tam nekoč Sava odlagala svoje odpadke, nato pa so na njih postavili indsutrijsko cono kjer delujejo uspešni in bogati podjetniki. In v bližini živijo ogroženi ljudje. Zgodilo se ni še prav nič: bili so sestanki in dogovori, a dejansko sprememb ni.

Župan Mohštjan rad zapiše kje vse je bil in kaj je obljubil. Bil je tudi v Stražišču, v šoli. In povedal, da obljubljene telovadnice še dolgo ne bo. O tem seveda potem na občinskih straneh ne piše veliko, najraje nič. Laze so tam kjer je blizu borka za okolje Lučka Kajfež Bogataj. Kjer je doma vpliven člen tihe koalicije Igor Velov. Kjer je doma bivši župan in svetnik Več za Kranj Damijan Perne. In tako dalje in tako naprej. Predlagamo izlet odgovornih k ljudem, ki opozarjajo na Laze desetletja. Brezuspešno.

Vemo, kakšen bo odgovor: denar + predpisi = nemogoče. Tako, kot je nemogoče ugotoviti, kdo nam je pridelal okostnjake, ki padajo iz omar in stanejo milijone. Računi še pridejo, naš župan Mohštjan pa nam rad pove, kako uspešen je. Prosimo: najprej v Laze vohat smrad in potem v telovadnico, ki je ne bo. Vse je pred nosom. Ko se bo tu kaj spremenilo, bomo tudi mi nasmejani.