Okusno? Slastno? Domače? Ja, naša politika je skuhala zlom koalicije in medvladje, ki je brezvladje. Župan je s kuhalnico zmešal še nekaj prijateljev na vodilnih mestih. In kuhajo vsi naprej, v Ljubljani in Celju pa se tisoči tarejo ob stojnicah in poskušajo, kaj kuhajo mojstri, ki znajo kaj drugega od zatohle politične kuhinje.

Kranj ni zmogel kar je zmoglo Celje. Ne v nogometu, to je znano. Ne v rokometu, nismo jim do kolen. V preprosti prireditvi kjer povabiš gostince in pridejo tisoči. Če znaš, seveda.V Celju so znali in šli v Ljubljano in videli, kako je - in zmagali. Mi pa kuhamo le še to, kdo bo kje in kako sedel na stolčku. Žalost. Prireditev nam čez poletje ne manjka, verjetno bo za marsikoga tudi kaka prava. Manjka pa nam malce veselja.

Trma še vedno trdi, da bi bil festival kranjske klobase /s povabilom Avstrijcem in Nemcem in celo Hrvatom, da vidimo, kakšne kranjske delajo.../ odlična priložnost, da enkrat letno mesto spremenimo v klulinarični dogodek. Odprta kuhna ne potrebuje toliko truda, a tudi tu nas drugi prehitevajo. Mi pa smujemo odloke, namesto, da bi dogodke. Turistično mrtvilo pač ne more spremeniti bolj ali manj enaka Kranjska noč, treba je dodati še kaj.

Danes so mediji polni kuhalnic. Kranj se tu nima česa sramovati - naš je slaščičar, naš je kuhar iz udarnih oddaj. In imamo tudi še vedno dobre gostilne v mestu in ob njem. Zakaj ne bi vsem tem odprli mesta in imeli enkrat tudi mi srečanje brez posebnega modrovanja in za želodčke in zabavo? Težka naloga za zavodm, ki ga plačujemo za to, da ga že pol leta in več dejansko sploh ni. Je samo nekaj po sili razmer delujočega.

Dragi naš župan: na Labore na "malo mešano", nato pa v Ljubljano in Celje gledat kaj delajo.Ne govorijo, naredijo.