Zdi se, da se Kranj spreminja v "postmohanglersko mesto": zopet se okoli oblasti in z njo oblikujejo načelne koalicije lastnega žepa. Vidni ljudje iz stranke Več za Kranj vlečejo niti poslovnih obetov za podjetja, ki so jim blizu. Je to pavšalna ocena brez podlage? Bomo videli, a pojav Smiljane Vončina Slavec in njenega kroga ni naključje. Prav tako ni kar tako za lase privlečeno "aktiviranje" stare prazne trgovske šole za privatni biznis, opozarjajo ljudje iz kranjske politike.

Naš Mohštjan ni niti z besedo omenil do zdaj, kam in kako je šel denar za "predvolilne projekte" kot je imenoval eno od zavoženih početij za lastne žepe prejšnje oblasti tik pred volitvami. Ljudje, ki jih je samo premestil, so imeli prste v marmeladi do....In zdaj? Zdaj je poletje in čas za pripravo strategij in načrtov in tako dalje. In za nadaljevanje mreženja kjer se da videti, da je kodeks političnega ravnanja smešnica vseh smešnic in tisti, ki so ga uveljavili se smešijo naprej.

Vladajoča politična stranka Več za Kranj je preko svojega župana že uveljavila kadrovske poteze, ki so pokazale način delovanja. A iz domnevno prazne blagajne vseh nas se da izvleči še kaj, če si pri koritu. To so prejšnji oblastniki dokazali in pokazali. Zato je odtekanje javnega denarja neprestana in stalna naloga vseh, ki ga plačujemo od plač. Kajti še ena mohanglerska elita bo za dolgo odložila vse projekte, ki bi jih že izpeljali, če ne bi že do zdaj več kot za Kranj mnogi delali zase.

Koalicije nimamo, podžupanov dejansko nimamo, a je vse v redu. Logično: kjer ni jasne razdelitve nalog in oblasti, je vse mogoče. Formula? Več = za Kranj, več = zame.