Župan Mohštjan je bolj ali manj odsoten, problemi pač ne. Res je matematika čudna: če se je pred leti rodilo toliko in toliko otrok, koliko jih bo šlo čez šest let v prvi razred? Z vrtci je podobno, v Kranju pa - žalostno. Občina trdi, da za skrb za najmlajše ni denarja. Ker smo ga vrgli kanalizacijo in še kam. Preprosto ni varstva za okoli 150 otrok, ki bodo v šolskem letu 2015/16 potrebovali oskrbo v vrtcih v kranjski občini!

Zasebni vrtci zdaj rešujejo zadevo, Kranj pa jo je že imel rešeno. V ekonomski šoli pri Prešernovem gaju so že dva mandata nazaj načrtovali mega vrtec. Pa je vse padlo v vodo, z načrti vred. Slednje so za plačilo seveda risali ponovno. Rezultat? Še na hitro pred volitvami 350 000 evrov za politično gradnjo kot jo imenuje Mohštjan in potem - ograja in konec. Sramota vseh sramot in seveda niti malo ne o odgovornosti. Podjetje iz Tržiča je gradilo oziroma kopalo po nekdanji ekonomski šoli. In zanimivo bi bilo preveriti (pa ne povezujemo omenjenega podjetja...), katero podjetje je kakemu funkcionarju popravljalo hišo ali vikend, obenem pa še gradilo "politične gradnje" po Kranju? Ampak: to bi moral narediti Mohštjan in pokazati, zakaj zdaj ni denarja za otroško varstvo.

Naš župan pa je na dopustu oziroma še ni niti enkrat samkrat javno povedal, kako je odtekal denar, da ga ni več. In niti enega krivca za to skušal najti. Zato pa lahko pač ugotovi, da denarja za otroke ni. Prej pa je bil za politične gradnje, kot jim Mohštjan pravi sam. Krog je sklenjen. S slutnjo, da eden od svetikov ne opozarja zaman na to, da se pojavljajo novi podobni "principi" kjer je objekt prazen, a ne bo v njem vrtca. Ker je dogovorjeno....Pustimo se presenetiti!

Tragika sedanje oblasti je v tem, da je podobna prejšnji oblasti. Na oblasti pa so zato, ker so trdili, da ne bodo podobni prejšnji oblasti.