Komunala je raj. Dobre plače šefov, zanesljive službe, jasna ohcet s politiko. In seveda nesposobnost, kar kronična. Na primer: ko smo začeli graditi novo čistilno napravo, nam je Evstahij Drmota skušal stroške nesposobnosti Komunale zaračunati in pri tem všteti pogajalske in politične zdrse Bojana Homana. Kajti krajani Drulovke so v časovni stiski dosegli,da smeti ne vozijo več v Zarico, prebirajo in odvažajo jih z zasilnih lokacij. Ker Komunala do danes ni našla ali uredila prekladanja na ustrezen način. In so občanom sporočili, da lahko plačajo te grehe iz proračuna posredno ali s položnicami neposredno. Ni šlo, a posadka v Komunali je ostala. Politično kadrovanje iz mestnega sveta je prineslo lepe službe trem mestnim svetnikom, ki so potem modro iz politike "mrknili", v Komunali pa seveda ostali.

Zdaj je čas za (novega) direktorja. Ne, tokrat ne bo mestni svetnik - vsaj upamo. A po logiki župana Mohštjana, je treba vprašati: ali še ima kakega prijatelja? Enega je umestil k gasilcem, drugega pa v propadlo razvojno agencijo, dobro mu gre. Podpisnik in pobudnik kodeksa se široko smeje in kadruje. Kajti Smiljana Vončina Slavec in drugi partnerji v zakulisju niso k oblasti ali k županu prišli po naključju, kajne? Komunala bo sicer trši oreh, ker je interesov precej. In so vedno povezani z denarjem. Našim, jasno. Ki ga oni upravljajo in zapravljajo. Zato je zgodba o politični Komunali bila tudi zgodba o ovcah, ki jih samo striže naša politična elita, mi pa blejamo.

Da ne bo zablode: nič proti sedanjemu direktorju, a odločno proti načinu, kako je prišel do položaja in kako je delala Komunala. Kjer se cedita med in mleko in na računu imajo milijone, delavcem pa so zaradi varčevanja za novoletno zakusko pokazali - figo! To so cvetke posadke, ki je s politiko doživela svoj razcvet. Zdaj je čas za županov seznam prijateljev in podpornikov ali pa za resen razpis in pravega človeka? No: v časopisu niti razpisa niso objavili, le obvestilce....Varčevanje? Ne se hecat, vaših šal imamo dovolj...