Trma odstopa od ustaljenih navad poročanja in komentiranja stvarnosti. Prav zato nas bralci in bralke radi spomnijo, da imamo uspešno kegljanje in da imamo pridne košarkarice in da Kranj ima vedno nove športne junake. Kako ob to postaviti trditev, da bo jutri v kanjonu Zarice športni dogodek leta? V nogometu, fuzbalu, žogobrcu? Zagovor je na dlani: tam bo kljub vročini zelo vroče v športnem smislu, dogodek bo privabil pozornost tistih, ki pač spremljajo nogomet. Lepo.

Dejansko je malo drugače. Na dan bodo prišle dolga leta pritajene strasti ob "brcanju mrtvega leva", ki ga po afriškem pregovoru vsak upa brcati, ko je mrtev. In mrtev lev je žal zadnji iz družine športov, ki je podlegel povprečju in mizeriji duha! To je nogometni klub Triglav. In to niocena užaljenega ali odstranjenega ali napodenega iz kluba - dejstva so kruta: v začetku leta preko 100 000 evrov dolga, neplačani trenerji, ki po vrsti zapuščajo klub in mladi igralci, ki ne vidijo perspektive v klubu, ki je nekoč na igrišču bil tudi enakovreden Mariboru, premagal Olimpijo, slavil na prijateljski proti Wolfsburgu, igralce pa pošiljal v Milan, Partizan, Maribor...In zdaj so tega mrtvega leva pripravljeni brcati povprečneži, ki so vedno potihem molili, da se Triglav podre? Ki s sabo nosijo vaško mentaliteto in primitivizem, ki ne razumejo osnovnih danosti in resnic? Ja, za Triglav je spodnja postaja krnjenja ugleda to, da mora v kanjon Zarice igrat prvenstveno tekmo. Leta 2014 so bili dve ligi narazen, zdaj so v isti!?

Uničevanje športne substance ne more skriti niti radijski "humorist" s svojimi ćevapštosi pa naj si ga pripelje in plača sam župan. Ne, substanca športa v Kranju je zajeta v enem samem dejstvu: v pol stoletja nismo mogli v nekoč elitnem športnem objektu urediti ogrevanja, zamakanja, stranišč. Kranjske oblasti vseh barv in vrst in strank so s tem pokazale, da bomo v košarki gledali v hrbet Šenčurju, v nogometu pa izzive iskali v odgovoru na vprašanje, kdo je v Kranju bolj slab!?

Odgovor na vprašanje, koga to zanima, je preprost: nikogar, zato pa je tako!