Senzacija: na drugoligaški fuzbal pride kranjski župan. Baje. V soboto. On sam. Osebno!!! Dogodek!!! Ja, tako je to v mestu kjer prejšnji župan Triglava v prvi ligi ni prišel nikoli gledat, sedanji župan pa na glavno tribuno očitno še ne bo prišel: ni potresno varna in nikar, da nam nesreča ogrozi politični vrh. Pa saj tja pride njegov "odposlanec" Igor Velov, ki si v živo ogleda, kako podirajo Triglav. Če torej pride župan na Zarico, bomo ploskali. Ker vsaj nekam pride in ker s tem jasno pokaže, da je v Kranju zdaj prvi klub pri "drekfabrki". Pomislite: med tem se v kanjonu mesece trudijo, da bi obnovili glavno igrišče in so celo od fondacije dobili denar - le doma gre težje. In med tem je bilo uničeno glavno nogometno igrišče...

Čez poletje smo v Kranju odklonili priprave tujih športnikov, ki bi jih vaterpolisti in nogometaši iz tujine drago plačali. Ker pač nismo uspeli spoznati, da je to promocija Kranja, da gre za navezovanje mednarodnih stikov, za neko priznanje, če bogati cenijo tvoje objekte (če že športa ni) in pridejo na Gorenjsko namesto v Avstrijo, Italijo ipd. Izgovori in odgovori, zakaj jih ni bilo, niti niso pomembni. So le dokaz, zakaj ne vemo, da imamo v Kranju v tem trenutku na ogled vrhunske mlade ase tenisa in domala nihče za to ne ve. Preprosto ne zmoremo iz te vaške miselnosti.

Ko so bile volitve, so televizijske ekipe dežurale v večjih mestih. V Kranju pač ne. Nismo (bili) zanimivi in župan (takrat bodoči, sedaj aktualni) je rekel, da bo Kranju pomagal v slovenski vrh, v središče pozornosti. Po pol leta je razpustil koalicijo, ugotovil, da mu manjka 3 (tri) milijone za Gorki, da otroci čakajo na vrtce in da je bil zelo uspešen pri zaposlovanju svojih političnih partnerjev in prijateljev. Še kaj? Aja, županov tek. Kjer se nam bo smejala lokalna politična elita, ki med nas sodi. Ne, res še nismo v slovenskem vrhu in ospredju. Ali pa smo? Enostavno: če vse obrnemo na glavo. Provincialna miselnost je vrh dosegla, ko je primitivnosti stresal znani voditelj z znane radijske postaje. In pomislite: čisto naključje je, da na isti radijski postaji zdaj poslušam oglase za to, da občina ponuja pomoč tistim, ki bi najeli kranjske prazne lokale!?

Prvenstvo Kranja traja dolga leta. In prvaki zmagujejo in polnijo žepe sebi in svojim.