Ko je neumorni krčev imperij žele kopati po Ljubljani, so Krčevi odšteli 400 000 evrov za ljubljanski grad. V Kranju in okolici služijo milijone leta in leta podjetja, ki so prisesana na občinski denar s Krči. Žibernami, Prestorji in ostalimi vred. Je kdo med njimi v Kranju dal kaj za grad, šport? Drobtinice ali nič. Zokiju v Ljubljani pa z veseljem (ali pod "mus" kot se reče). Iluzij ni treba imeti: dali so ali dajejo mnogi ali vsi. A namesto javno in očitno za grad (ali fuzbal, vaterpolo,košarko...), malce bolj skrivoma. Poglejte samo podjetja, ki so od občine prejela stotisoče evrov in njihove povezave s politiki in dobite bolj jasno sliko.

Merkur ni dal Kranju glede na obseg poslovanja dobesedno nič. Sava (pre)malo. Gorenjska banka - drobtinice drobtinic. Vmes je šlo po Savi navzdol pol milijarde v prazno. Na slabo banko in še kam so prignali Merkur in Savo in druge velikane gospodarstva. Največji gradbinec v Kranju podpira košarko v Šenčurju. Vsaj nekaj, toda: dragi gospodje iz politike, pozabili ste bistveno - vsem tem dajemo za poslen naš denar, vračajo pa ga - komu? Košarki v Kranju, ki je na psu? Nogometu v Kranju, ki bo na psu? No, pač jim ni za šport: so podprli kulturo v Prešernovem mestu? Plenilci so šli skozi Slovenski trg in skozi velika podjetja, ostalo ni nič.

Šport je bil v Kranju vedno ogledalo politike. V času socializma si moral biti pri plavanju ali vaterpolu kjer so bili veliki šefi zraven. Še prej je partija rekla, kdo bo kateri klub podpiral (npr Planika nogomet). Potem je nastopil čas, ko so športniki spoznali, da novi lastniki ne dajo nič. Rasli so "šopingcentri" kjer mi zapravljamo naš denar, lastniki Kranju niso dali centa. Svetla izjema bivša Živila = največji sponzor kranjskega in gorenjskega športa.

Danes mestni svetnik poziva (bivšega) politika k odstopu v nogometnem klubu. A slednji se funkcije oklepa kot pijan plota. Zato, da ne bi prišče na dan številke, ki mu jih očita mestni svetnik? Roko na srce: zavoženi Triglav je sam po sebi slika dejstva, da politika ni dojela, da so otroci v športu najboljše ogledalo mesta. Ali pa je to županov tek okoli Brda ?