V zakulisju si Mohštjanovi z njegovim blagoslovom delijo funkcije in stolčke, na vrsto prihaja dokončna odločitev o knjižnici (trenutna kandidatka ima močne nasprotnike!!!), da o komunali in njenemu direktorju ne pišemo: čakajo nas presenečenja!

Prosim(o) Zalo Vidali, da se prijavi za direktorico novega zavoda za turizem in kulturo. Šlogarce pravijo, da ima trenutno največ želez v ognju znana Kranjčanka, ki je bila tudi aktivna na državni ravni. In medtem je k nam iz Mengša via Ljubljana prišla Zala Vidali in skupaj z ostalimi pognala Layerjevo hišo v tek. Kaj tek, v galop. Dogaja se, neprestano se dogaja. Pa pogruntajo drugačen zemljevid Kranja in delajo festivale in dogodke in ...Ne, nismo poznavalci, niti kritiki. A moramo Zalo in njeno delo dojeti. Ga zaznati. Ker je že do zdaj pokazala, da ni blondinka v kulturi niti kulturna blondinka, ampak osebnost. Preprosto jo je Kranj potreboval, ker je z delom in dejanji in sodelavci pokazala, da se nekaj da. Da se marsikaj da.

Zavod, ki nastaja, potrebuje take ljudi. Z vizijo programa in vsebino in širokim kotom pogleda. Layerjeva hiša je dokončno postala del vsebine mesta in sodi pod Zavod za turizem, ki bo dobil kulturo kot popotnico. In zato molimo potihem, da se prijavi na razpis tudi Zala. Oziroma še kaka Zala. Oziroma še kak mlad človek, ki ima energijo in voljo in znanje. Da bo moral Mohštjan kadrovsko trgovino dol zapreti vsaj v enem primeru.

Dokler ne bomo dojeli, da je Zala V. (Trmatorji je ne poznamo, nimamo nobenega interesa v zvezi z njo, njenim delom ipd.) tisto, kar Kranj potrebuje, bomo v kranjskem lokalu na kavici videli županovo privilegirano uradnico in najbolj znano "nadžupanjo v senci". Pa ne da bi opravljali, kdo s kom kavico pije.Gre le za dejstvo, da z občinskimi uradnicami iz Več za Kranj kavic ne pije Zala V. Ima namreč veliko dela.

Kdo si upa stavit, da (ne) bo Zala direktorica?!